BLOG

Tudtad? Nem minden éhség valódi éhség! Néha valóban kalóriára és tápanyagra van szükség, de néha csak érzelmi alapon nassolnánk (vagy falnánk), máskor pedig az ún. minőségi éhezés kínoz: amikor nem kalóriára, hanem ásványi anyagokra, rostokra és vitaminokra vágyik a testünk.

Nagyon izgalmas kérdés, hogy vajon a testi fájdalom vagy betegség hátterében milyen lelki okok húzódnak. A sok éves fitnesz és coaching gyakorlatban bizony számtalanszor bebizonyosodott, hogy van összefüggés a testi panasz és lelki hiányok / konfliktusok / túlvállalások / félelmek / elakadások közt. Hogyan lehetséges ez?

Néhány egyszerű fogással (ráfogás + nyújtás) segíthetsz oldani a feszültséget a kritikus izmokban (jellemzően a nyakizmok és csuklya van beállva), javítani az oxigén ellátást és így akár a migrénnel, fásultsággal is megküzdhetsz.

Ne feledjük, hogy igenis vannak biológiai / fizikai ok-okozati összefüggések, hiszen a szokásaink, táplálkozásunk, folyadékfogyasztásunk, alvási és mozgási szokásaink NEM elhagnyagolható tényezők, ha az egészségről van szó!

A hatvanas években egy csapat tudós beterelt egy csoportnyi gyereket egy szobába, és mindegyik gyerek 1-1 pillecukrot kapott. A tudósok azt mondták nekik, hogy vagy megeszik most a pillecukrot, vagy várnak 15 percet és akkor kapnak belőle még egyet!

Az idei őszi kihívásom középpontjában a felturbózott fittség és közérzet áll! Persze az alakod is feszesedik majd, sőt, nyeremények is várnak!!

A túlkontroll nem segíti az életmódváltásodat, hanem akadályozza azt és feszültebbé tehet! Sokan esnek abba a hibába, hogy egy változás (pl. életmódváltás) esetén MINDEN területen és MINDENFÉLE ESZKÖZZEL akarnak változtatni: 100 új szabályt, feszes napirendet iktatnak be, és (egyébként tényleg jó) eszközöket állítanak rá a céljukra minden...

Az időbeosztás az életünk egyik alapja, hiszen minden napunk 24 órából áll - és ezzel kéne jól gazdálkodni, hogy a mindennapi "alap teendők" mellett még töltődjünk is, pihenjünk is, élvezzük is a családunk, barátaink társaságát. Minden nő (főleg az édesanyák) küzd azzal, hogy láthatatlan elvárásoknak kell megfelelnie, sok esetben túlzó, felesleges...

Ha a szokás-változtatás kapujában állsz (életmód, tanulás, önfejlesztés...), akkor érdemes néhány alapszabállyal megbarátkoznod már most! Ugyanis a rutinok átalakítása nehéz, hiszen a szokások, napi rutinok mélyen vésődtek az idegrendszerünkbe, hogy könnyítsék az életünket! A lényeg, hogy szépen lassan, lépésről lépésre, legalább 30 napig tartsd...