BLOG

"Pozitív december" adventi naptár by Blanka :)
1. Sétálj nagyot és hallgass zenét!
2. 🎁 Válaszd bármelyik online programom 50% kedvezménnyel!
3. Süss valami finomat, ne számold a kalóriát!
4. Próbálj ki egy új edzést!
5. Menj el masszázsra!
6. 🎁 Vegyél 2 havi Zárt Klub tagságot 1 áráért!
7. Csináld meg a körmeid - igen, mehet a hópihe matrica!...

Ha szeretnél a fa alatt vagy a Szilveszteri bulin ragyogni, a legcsinibb ruhádba beleférni, akkor még van pár heted, hogy formálódj! A Zárt Klubomban megtalálod a megoldást a "Kihívások" fül alatt:

A legutóbbi Kormányinfó óta tudjuk, hogy a burgonya és a tojás is árstoppos termék lett. Míg az előbbit nem mondanám igazán diétásnak, a tojás tényleg egy szuper élelmiszer, természetesen már az árstop előtt is az volt :)

A Piriformis izom helyes nyújtása egy megváltás lehet azok számára, akik isiásztól (ülő ideg zsábától) szenvednek. Ezt nagyon gyakran okozza a Piriformis túlfeszessége, megrövidülése. A Piriformis egy körte alakú, lapos izom, mely a csípő ízülethez közel helyezkedik el, és egy fontos ideg, az ülő ideg (nervus ischiadicus) húzódik alatta.

A fascia egy sűrű kollagénrost, a bőrünk alatt 2 mm-rel található. Ez a szövet (melyet egy erős, nyálkás pókhálóként képzelhetsz el) szövi át a testet, a szerveket, csontokat, ereket összeköti és egyúttal el is választja. Tartást ad és védi a szerveket, így azok biztonságosan elmozdulhatnak mozgás közben. Az izmokat is védi, főképp a szakadástól.

A TikTok oldalamon találsz egy érdekes kis videót a "Harang-görbe" elvről, mely arról szól, hogy hogyan érdemes az edzésedet kialakítanod, ha magadnak állítasz össze gyakorlatsort. Ugyanis EGYÁLTALÁN NEM MINDEGY, hogy a gyakorlatokat milyen sorrendben válogatod össze, és az intenzitás növelésének-csökkentésének is van egy logikus vonala!

A napokban kitettem az instagram oldalamra a kutya-macska személyiség tipológiát - ez a legegyszerűbb besorolás, ami létezik, és egyébként nagyon mókás is megfigyelni, hogy mi magunk vagy az ismerőseink, szeretteink, melyik típusba tartoznak. És hogyan jön ehhez a fitnesz és életmód? Ha ismerjünk a saját hozzáállásunkat és motivációinkat,...

Ősszel ránk fér egy kis "plusz", hiszen a szervezet ilyenkor készül fel a télre. Az is rendben is van, ha pár kiló pluszt felszedünk, hiszen a "téli fóka zsír" nem mende-monda, ilyenkor bizony ösztönösen többet eszünk - persze nem a zsírréteg, hanem a vitaminok, ásványi anyagok miatt.

Lassan tényként kezeljük, hogy a tehéntej helyett az igazán egészségtudatosan a növényi tejeket részesítik előnyben, de ez tudod, hogy MIÉRT?? Hogy pontosan mi lesz az emberi szervezet "baja" a tehéntejtől, és miben más a növényihez képest?

Kedves Olvasóm, követőm! Szeretném felmérni, hogy azok, akik az anyagaim szívesen olvassák, a Zárt Klubom tagjai vagy valamelyik termékemmel akarnak változni (legyen az edzés program vagy étrend kiegészítő), milyen VALÓDI változást szeretnének elérni az életükben?