BLOG

Elkezdett népszerűvé válni az öngondoskodás kifejezés, ami NEM a nyugdíj megtakarítást jelenti (ahogy sok magyar gondolja, első hallás alapján), hanem azokat az erőfeszítéseket, amiket MAGUNKÉRT, a saját jobb életminőségünkért teszünk. Míg a 20. századik egyértelmű volt, hogy a nők, főleg az anyák másokról gondoskodjanak, mások kényelmét helyezzék...

Tudtad? Nem minden éhség valódi éhség! Néha valóban kalóriára és tápanyagra van szükség, de néha csak érzelmi alapon nassolnánk (vagy falnánk), máskor pedig az ún. minőségi éhezés kínoz: amikor nem kalóriára, hanem ásványi anyagokra, rostokra és vitaminokra vágyik a testünk.

Nagyon izgalmas kérdés, hogy vajon a testi fájdalom vagy betegség hátterében milyen lelki okok húzódnak. A sok éves fitnesz és coaching gyakorlatban bizony számtalanszor bebizonyosodott, hogy van összefüggés a testi panasz és lelki hiányok / konfliktusok / túlvállalások / félelmek / elakadások közt. Hogyan lehetséges ez?

Néhány egyszerű fogással (ráfogás + nyújtás) segíthetsz oldani a feszültséget a kritikus izmokban (jellemzően a nyakizmok és csuklya van beállva), javítani az oxigén ellátást és így akár a migrénnel, fásultsággal is megküzdhetsz.

Ne feledjük, hogy igenis vannak biológiai / fizikai ok-okozati összefüggések, hiszen a szokásaink, táplálkozásunk, folyadékfogyasztásunk, alvási és mozgási szokásaink NEM elhagnyagolható tényezők, ha az egészségről van szó!

A hatvanas években egy csapat tudós beterelt egy csoportnyi gyereket egy szobába, és mindegyik gyerek 1-1 pillecukrot kapott. A tudósok azt mondták nekik, hogy vagy megeszik most a pillecukrot, vagy várnak 15 percet és akkor kapnak belőle még egyet!

Az idei őszi kihívásom középpontjában a felturbózott fittség és közérzet áll! Persze az alakod is feszesedik majd, sőt, nyeremények is várnak!!

A túlkontroll nem segíti az életmódváltásodat, hanem akadályozza azt és feszültebbé tehet! Sokan esnek abba a hibába, hogy egy változás (pl. életmódváltás) esetén MINDEN területen és MINDENFÉLE ESZKÖZZEL akarnak változtatni: 100 új szabályt, feszes napirendet iktatnak be, és (egyébként tényleg jó) eszközöket állítanak rá a céljukra minden...

Az időbeosztás az életünk egyik alapja, hiszen minden napunk 24 órából áll - és ezzel kéne jól gazdálkodni, hogy a mindennapi "alap teendők" mellett még töltődjünk is, pihenjünk is, élvezzük is a családunk, barátaink társaságát. Minden nő (főleg az édesanyák) küzd azzal, hogy láthatatlan elvárásoknak kell megfelelnie, sok esetben túlzó, felesleges...