Karácsonyi fitnesz tippek

2021.12.22

Hogyan ügyelj az alakodra az ünnepek alatt?? Először is ne görcsölj, hiszen alapszabály, hogy a jó alak nem karácsony és szilveszter közt készül, hanem szilveszter és karácsony közt!! :) Ha rendben van a táplálkozásod és eleget mozogsz, nem ez az egy hét lesz meghatározó a súlyod szempontjából - ami persze nem jelenti, hogy totál fejetlenségés számolatlan falásrohamnak kéne jellemeznie az ünnepeket! Íme 4 egyszerű tipp, hogy jól (l)egyél a karácsonyi asztaloknál is!


1. Szedj annyit, amennyit még jól esik megenni, és figyeld a "jóllakottság pontot" - vagyis maradj összhangban a testeddel, ne edd túl magad!

2. Maradj aktív! Nem kötelező edzeni, sőt, lehetőleg engedd el, adj szabit a testednek - de ha lehet, sétálj, korizz vagy jógázz napi félórát-órát! Ha persze jól esik, van lehetőséged, akkor légy kifejezett (másképp) sportos: akár síelj, szánkózz, kirándulj akár!

3. Pihenj sokat! Aludd ki magad! Ne feledd, hogy a 3.ló az életmód szekere előtt a regeneráció (a sport és helyes étkezés előtt!)

4. Nasizz fitten! Készítsd el a finomságok ízletes, de cukor- és liszt mentes verzióját! Próbálj ki akár új dolgokat, amik ízben hasonlítanak, de egészségesebbek, mint a hagyományos verziók! Például csekkold Edina cukormentes bejgli receptjét!

Most NE foglalkozz a fogyással, most ne tervezz végletes változtatást és böjtöt, az majd az újév szele lesz!

Ha 2022-ben megvalósítanád az álmaid életmódváltás terén: gyere a Zárt Klubba!