Hogyan segíti a meditáció a fogyásod?

2022.07.04

A meditáció hagyományosa nem a fitnesz eszköz tárába tartozik, én azonban javaslom a beiktatását akkor is, ha alakformálás a célod. Főleg akkor, ha Te is küzdesz olyan problémákkal, mint a fáradékonyság, kedvetlenség, tompaság. Ha már korábban fulladt kudarcba diétád, vagy eleve van egy feszülés közted és az evés közt (pl. észreveszed, hogy bűntudat társul az evéshez), akkor pedig kötelező számodra ez a lépés.

15 év alatt azt vettem észre, hogy csakis akkor tud megvalósulni a változás, ha egyensúlyt tudunk kialakítani. Ha az edzéssel plusz fizikai igénybevételt iktatunk be az életünkbe, vagy a diétával plusz odafigyelés, stressz kerül a mindennapjainkba, akkor jár a plusz pihenés is, meg a plusz stresszoldás is!Ehhez tökéletes megoldás a meditáció, hiszen több szinten segít Neked: a fizikai ellazulásban, a jobb oxigén-ellátásban, a mentális és érzelmi síkon: elengedésben, feltöltődésben. Olyan állapotba kerülhetünk már egy 10 perces meditációtól, mely többórás alvásnak felel meg, és olyan nyugalmat élhetünk meg, melyet semmilyen más tevékenység által, és ez gyökerestül felforgatja az életünket. Nem hiába használják a meditációt és légzés technikákat a függőkkel vagy a depressziósokkal foglalkozó szakemberek is.

A meditáció minden egyes nap az életed része kell, hogy legyen a következő 4 hétben. A reggeli és esti 10-10 perc abban segít, hogy

  • elengedd a stressz (igen, ez az étvágyadra is hatással lesz)
  • ellazítsd az izmaid (igen, ez a terhelhetőségedre lesz hatással)
  • jobban aludj (igen, ez segíti a fogyásod, és formálódásod)
  • javuljanak a kognitív funkciók (igen, emiatt összeszedettebb leszel)
  • több oxigén jusson a szervezetbe (igen, ez nyugodtabbá, energikusabbá, karcsúbbá tesz)Hol találsz az alakformálással összekapcsolt meditációkat? 

A Fitnesz & Coaching Koncepcióban (ami egy önállóan végezhető online program, 16.900 Ft) illetve:
a havidíjas Zárt Klubomban, ahol pedig még több ilyen témájú anyagot találsz. (4500 Ft/hó)