Fehérjét estére! De miért?

2021.05.12

Nem kell kihagynod a vacsorát, ha fogyni szeretnél, csak legyen minimális a szénhidrát tartalma és magas a fehérje tartalma.

VACSORA KIHAGYÁSA HELYETT: PROTEIN ESTE! 

Ezt megoldhatod szilárd táplálékokból (pl. vizes tonhal konzerv egy kis zöldséggel, vagy túró, vagy csirkemell sonka, grill csirke salátával), vagy pedig egyszerűen fehérje turmix-szal - méghozzá este a legjobb a kazein, mely lassan szívódik fel éjszaka. (PL. ilyet vagy ilyet

DE MIÉRT JÓ ESTE FEHÉRJÉT INNI / ENNI?

  1. Fehérjebomba estére: éjszaka a szervezet regenerálódik, építkezik, így szuper megoldás ekkorra tényleg csak értékes tápanyaggal ellátni, főleg fehérjével, hogy az izomzat épülhessen. Ha mérgeket, nasikat viszünk be, akkor a szervezet éjszaka is ezek emésztésével, leküzdésével birkózik, és nem a fejlődésre használ energiát!

  2. Kevesebb szénhidrát estére: este elég egy minimális szénhidrát, hogy ne legyünk farkaséhesek reggelre. Ha napi 100-160 gr szénhidrátot viszel be egy nap, akkor este max 15 gr legyen ebből a vacsi! Ha a fehérjédet tejjel iszod, az kb 10 gr.

  3. Nincs jojó-effektus és nagyobb a fogyás mértéke. Az izomzatunk nagysága összefügg a "zsírégető képességünkkel" - minél nagyobb az izomzat, annál több kalóriát égetünk egész nap. Vagyis több fehérjével (=az izomzatod építésével) gyorsabb lesz a fogyás, és a későbbi visszahízást is elkerülheted.

  4. Nemcsak fogysz, hanem feszesebb, karcsúbb, formásabb leszel! A koplalós diétákkal ugyan csökken a súlyod, de az alak összesett, tónustalan lesz. Edzéssel és fehérjével viszont kerekebb popsi, feszesebb tónusok, szebb sziluett érhető el.

Ne feledd, izomépítés alatt NEM testépítést, tömegnövelést értek, csak hogy az edzésmunkánk látszódjon, legyen izomtónus!


Ezt ajánlottam most a Zárt Klubban is: estére vigyünk be csak fehérjét, és eddzünk heti 3-5 alkalommal + tartsuk a szénhidrátot 100-160 gr között (testalkattól függően): Kíváncsi vagyok az eredményekre! :)

Egy vacsora ötletes receptgyűjtemény (is) vár a klubban, olvasgasd / készítsd el őket szeretettel! Itt tudod megnézni, mi van a klubban!

A Klubban sok más hasznos infó is van, rengeteg edzés anyag, receptötlet, szóval ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz :)


Csatlakozz a Klubhoz!