Szokás-változtatás alapszabályai

2023.07.12

Ha a szokás-változtatás kapujában állsz (életmód, tanulás, önfejlesztés...), akkor érdemes néhány alapszabállyal megbarátkoznod már most! Ugyanis a rutinok átalakítása nehéz, hiszen a szokások, napi rutinok mélyen vésődtek az idegrendszerünkbe, hogy könnyítsék az életünket! A lényeg, hogy szépen lassan, lépésről lépésre, legalább 30 napig tartsd meg az új szokásod! 

Hogyan? 


1. Konkretizáld a céljaid és hogy milyen tevékenységekkel juthatsz el odáig! Írj listát mindazokról a módszerekről, amik eljuttatnak a célodhoz! Pl 10 kg fogyás a cél, akkor módszerek: heti 3 edzés, több folyadék, CH-számolás, jobb alvás stb)

2. Válassz ki 1-2 (max 3!) olyan szokást, amit  reálisan vállalni  tudsz a következő 30 napban, rendszeresen végezve! 3-nál több semmiképp se legyen. 

3. Mondd ki, hogy mi lesz a projektedben az áldozati bárány! Mit ajánlasz fel cserébe? Mitől veszel el időt? Milyen élményről mondasz le? Pl. édes ízről, későn kelésről...

4. Mi helyett mit fogsz csinálni? Pontosítsd, hogy mit fogsz mondjuk tenni, ahelyett, hogy rágyújtanál vagy cukrosat ennél... (Pl. a déli unalom-kávémat cukor és tejszín hab helyett... tejjel iszom)

5. Kövesd nyomon füzetben vagy naptárban 30 napig, hogy lásd, hogy reálisan mennyit tettél aktívan a céljaidért!


Nézz körbe a Zárt KLUBBAN, hogy többet tudj meg a szokás változtatásról, valamint hogy gyűjts ötleteket az önfejlesztés és fitnesz témakörben! :) Várlak szeretettel!