Padlizsán (+ recept!)
Miért szuper táplálék a padlizsán? Rengeteg jó tulajdonsága van, egészségileg és alakformálásban is segíthet!
- Rostban gazdag, csökkenti a diabétesz esélyét
- Fitotápanyagokat tartalmaz, jótékony hatással van az agyra
- Segít a vas előállításában
- Segít a fogyásban: alacsony kalória, magas víz tartam
- A fentiek miatt: hidratál (haj, bőr!!) Segíti az emésztést (rostok!)
- Kevés mennyiségben nikotint is tartalmaz, így segít leszokni a dohányzásról!
Még több vitamin és rost: www.lavidanatural.hu
Padlizsános csirkemell recept:
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellel töltött padlizsán elkészítéséhez a húst megmossuk, felkockázzuk vagy ledaráljuk. Az olívaolajat felhevítjük. Hozzáadjuk a húst, és gyakran megkeverve fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd lehúzzuk a ragut a tűzről.
A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a vágott oldalukat bevagdossuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A padlizsánok belsejét kikapargatjuk kissé, és a raguba keverjük. A ragut ezután a padlizsánokba töltjük.
Elrendezzük mindet egy tepsiben, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még több egészséges recept: Zárt Klub