Padlizsán (+ recept!) 

2022.08.24

 Miért szuper táplálék a padlizsán? Rengeteg jó tulajdonsága van, egészségileg és alakformálásban is segíthet! 

  •  Rostban gazdag, csökkenti a diabétesz esélyét 
  •  Fitotápanyagokat tartalmaz, jótékony hatással van az agyra 
  •  Segít a vas előállításában 
  •  Segít a fogyásban: alacsony kalória, magas víz tartam 
  •  A fentiek miatt: hidratál (haj, bőr!!) Segíti az emésztést (rostok!) 
  •  Kevés mennyiségben nikotint is tartalmaz, így segít leszokni a dohányzásról! 


 Még több vitamin és rost: www.lavidanatural.hu   


Padlizsános csirkemell recept:
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellel töltött padlizsán elkészítéséhez a húst megmossuk, felkockázzuk vagy ledaráljuk. Az olívaolajat felhevítjük. Hozzáadjuk a húst, és gyakran megkeverve fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd lehúzzuk a ragut a tűzről.
A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a vágott oldalukat bevagdossuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A padlizsánok belsejét kikapargatjuk kissé, és a raguba keverjük. A ragut ezután a padlizsánokba töltjük.
Elrendezzük mindet egy tepsiben, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több egészséges recept: Zárt Klub