Mire jó az X-co eszköz?

2021.08.03

Az XCore (vagy más márkaként X-Co) egy piros cső, melybe homok / granulátum van töltve, de csak félig: vagyis a töltelék mozog szabadon a csőben. Miért jó ez? Mert olyan terhelést ró az izmokra (főleg a core-izmokra), melyeket semmilyen más eszköz!

Miért más az XCore edzés?

A csövet az edzés során vízszintes és függőleges valamint átlós irányba mozgatjuk, méghozá erőteljes mozdulatokkal hogy a töltelék egyik végéből a másik lökjön - miközben viszont a törzs izmaival megállítjuk a mozdulatot a végén. 

Hiszen a mozgásban lévő anyag "tovább vinne" minden fordulatkor, hajlításkor - a has és hátizmok munkájának köszönhetően azonban nem "szállunk el" az eszközzel. 

Más ellenállást ad, mint a  mondjuk a súlyok, a gumikötél, a lapsúlyos gépek, melyek mind tisztán külső ellenállást jelentenek! Itt a saját erőnk tér vissza hozzánk ellenállásként, mert minél erősebben lökjük oldalra a homokot, annál nehezebb megállítani a mozdulatot - 

ezt a speciális terhelést hívják REAKTÍV HATÁSNAK.


Ezt a furcsa ellenállást használjuk ki, hogy a tartós / stabilizáló ún. core izmokat fejlesszük.

Mik azok a core izmok?

A has-, hát-, és farizmok együttese, melyek nemcsak az aktív mozgásért, de a passzív helyzetben (állás, ülés) is folyamatosan dolgoznak. A core izmok állapotának javítása a legfontosabb része a mozgásnak.

Íme egy kis ízelítő az X-core edzésből, és ha te is kipróbálnád, akkor az általam vezetett Zárt KLubban 2021.08.07-étől találsz 


X-CORE EDZÉSVIDEÓT + 2 EDZÉSTERVET!


...illetve a közös edzéseken is (megtöltött vizes palackkal pótolva) bevetjük ezt a mozgást! :)