Milyen a JÓ edzés?

2021.01.14

Amikor edzéstípust, sportágat választunk egyúttal választunk egy terhelési rendszert, egy szemléletet is. Ezért nem mindegy, hogy milyen mozgásforma mellett tesszük le a voksunkat: minél több szempont stimmel, annál biztosabb, hogy fejlődni fogunk és örömünket leljük benne. 

1. szempont: a terhelés

A legfontosabb: a céljaidnak megfelelő terhelést nyújtsa. Olyan elemeket tartalmazzon, amelyek a Te változásodat segítik: nem mindegy pl. hogy izmosodni, szálkásodni akarsz, vagy homokóra alakot, esetleg hajlékonyabbá válni, ha indulni egy maratonon? Ez nagyon lényeges: tudnod kell MIT akarsz, és az edződnek tudnia kell HOGYAN lehet ezt elérni. A terhelés minősége és mennyisége is fontos, nem vezet célhoz sem az alulterhelés, sem a túledzettség. 

2. szempont: a feltöltődés

Ha a hobbyd a sport, akkor extrán fontos, hogy fel is töltsön (ha ebből élsz, akkor is, nyilván, de akkor valószínűleg már megtaláltad a "TE sportodat"). Szóval: ha elvisz a flow-ba, szórakoztat, élményt ad, és szívesen csinálod, akkor valószínűleg megtaláltad a habitusodnak megfelelő mozgást - vagyis jó eséllyel javít az életminőségeden, közérzeteden, és garantáltan hosszú távon fogod űzni!

A fenti videóban is erről a témáról beszélek pár percben. 


A START-csomagjaim lényege, hogy segítenek neked megtalálni az irányt, felmérni a jelenlegi edzettséged, hogy biztosan ne fuss felesleges köröket. Ha pl. az elején kijelented, hogy utálsz futni, nem azzal fogunk kezdeni. Ha látom, hogy fogyásra van szükséged, és a mérések is ezt mutatják, akkor nem ajánlok CH-dús tápkieget és súlyemelést. Szóval: segítek neked személyre szabni a programod, ehhez annyi kell, hogy jelezd: segítséget szeretnél!

A csomagok elérhetők 3.990 Ft-tól!