ANYUKÁK: Mikor kezdhetünk edzeni szülés után?

2017.10.08

Minden nő másképp reagál szülés után: egyesek hetekig, hónapokig küzdenek az új élet kihívásaival, lábadoznak, és a fontossági lista utolsó helyén áll az edzés - mások alig várják, hogy (újra) elkezdhessenek edzeni.

Én személy szerint pille-könnyűnek éreztem magam a pocak nélkül, és ez olyan jó érzéssel töltött el, hogy legszívesebben már másnap tornáztam volna. De vegyük nagyon komolyan a figyelmeztetést: ÓVATOSAN ÉS FOKOZATOSAN! Ha korábban is edzettünk, esetleg a terhesség alatt is, akkor a 6 héttől már elképzelhető, hogy készen állunk. Akik azonban nem mozogtak rendszeresen, várják meg a 3.-4. hónapot!


Íme, egy kis teszt, hogy lássuk: közeledik-e már az első edzés időpontja! 🙂

¨ A szülés komplikációmentes volt

¨ A babám már 6 hetes elmúlt

¨ Már nincs vérzésem

¨ Ez egyenes hasizom összenőtt

¨ Fizikailag jól érzem magam

¨ Az orvosom szerint készen állok a mozgásra

¨ Beszereztem egy jó melltartót

Ha mindegyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor itt az idő, hogy formába rázódj a szülés után! 🙂 Kövesd a blogot, mert hamarosan konkrét gyakorlatsorokat, étrendeket, tanácsokat osztok meg Veled!

Tipp: Hallgass a megérzéseidre és légy türelmes! Elsősorban neked kell érezned, hogy készen állsz az új életmódra! Ha úgy érzed, hogy nem, nyugodtan várj vele még pár hetet, hónapot! Ha személyi edzésen kezdenéd el a mozgást a biztonság kedvéért, engem itt találsz!

Hámori Blanka

életmódtanácsadó és edző