Lehet hatékony az otthoni edzés?

2023.06.21

Egy gyakori kérdés, hogy az otthoni edzés lehet-e elég hatékony vagy épp csak "jobb, mint a semmi?" Az én véleményem az, hogy ha nem fitneszmodell versenyre készülsz, akkor az otthoni edzés bőven elég hatékony lehet - bár a Fitneszanyu blogomban Nagy Erika bikini modellel készült cikkből kiderül, hogy az ő felkészülése is javarészt otthon zajlott...

Az otthoni edzés bőven elég, hogy 3-5 alkalommal végezve, megfelelő formát, kondit és közérzetet adjon. 


Mi kell otthonra? 

Mindösszesen 3-5 olyan eszközre van szükséged, melyeket az évek alatt szépen beszerezve (darabját pár ezer forintért) leterheld magad. Melyek ezek? 

  • Kézisúly (legjobb az állítható verzió, de legalább 3-4 kiló legyen) 
  • Gumiszalag
  • Gumiszőnyeg, polifoam
  • Fitball
  • Kislabda
  • Esetleg TRX vagy kettlebell


Hogyan eddz otthon? 

Mindenképp teljes testes edzésekkel kezdj, vagyis minden izmot alaposan megdolgozó edzésekkel. Oké, néha belefér, hogy csak has-láb-popsi napot tartasz, de alapvetően ne feledkezz meg a főbb nagy izomcsoportokról: mell, hát, váll, kar, láb, has


Mennyit eddzek? 

Heti 3x egy óra biztosan kell, hogy egyálatlán edzésben gondolkozzunk, és ne csak alkalomszerű tornázgatásban... azért a heti 4-6 alkalom lenne az ideális, de otthon ezt akár a család kelése előtt / fekvése után / délutáni szunya alatt is megoldhatod, ha nagyon nem megy az "énidő" kialakítása. 


Milyen otthoni edzéstervet kövessek? 

A Zárt Klubomban, a fizetős felületen havi 4500 Forintért találsz komplett edzéseket, ezt érdemes befektetésként tekintened, hiszen a random végzett gyakorlatok (ahol nem tudod, milyen gyakorlatot, milyen sorrendben, milyen ismétlés számban végezz), többet árthat, mint használ. 

Csatlakozz!