Ketogén étrend - erről szól!

2021.03.10

Ez nem diéta, ez életmód! Tartjuk így sokan a ketogénről, ami egy egyre szélesebb körben ismert és elismert táplálkozási forma, melynek orvosi (gyógyterápiás) alkalmazása az 1920-as évekig vezethető vissza, habár emellett több tízezer éves antropológiai kutatások által igazolt múlttal rendelkezik.


Hajdanán mindenki az úgynevezett "Ketózis" állapotában élte a mindennapjait, a csecsemők az anyatejet fogyasztva ketózisban növekednek, sőt szinte minden ember ebben a metabolikus állapotban ébred reggelente (kivéve ha egy jó adag pizza vagy pár ital lecsúszott még lefekvés előtt:). Az egész alapja az, hogy amellett, hogy lényegesen megemeljük a minőségi zsírforrások használatát az étrendünkben jelentősen csökkentjük a szénhidrát bevitelt.

Ez az energiaforrás váltás a vérből majd a májból kiürülő glükóz távozásával úgynevezett keton testek termelésére készteti a májat, melyek sokkal hatékonyabb energiaforrásként szolgálnak a fontosabb élettani folyamatok (látsd biohack) számára. 

A szervezet egy rövid adaptációs szakaszt (pár nap) követően megtanulja hatékonyan hasznosítani a zsír raktárakban tárolt energiát (ezt hívjuk zsír adaptációnak), illetve egyidejűleg sokkal jobb hatékonysággal hasznosítja a külsőleg bevitt zsír forrásokat, mint energiát ezzel optimálisan alacsony szinten tartva a vércukorszintet és az inzulin termelést.

Utószónak pedig íme pár hatás, amit te is tapasztalni fogsz egy személyre szabott ketogén étrend precíz alkalmazásával:

-Lényegesen gyorsabb és hatékonyabb zsírégetés

-Optimális inzulinszint (éhségérzet, falási rohamok és az édesség iránti vágy csökkenése)

-Kiemelkedően magas, egész napra kiterjedő energiaszint és vitalitás 

-Nyugodt, mély alvás és rövidebb alvásidő (végre nem szakítja félbe az ébresztőóra a legszebb álmaidat) 

-Kora reggeli éberség és aktivitás (kifejezetten jó reggeli edzés hatékonyság) -Sokkal jobb stressztűrő és regenerációs képesség 


Erről a témáról tartunk előadást 2021. március 20-án 17:00-kor, Molnár Péter edző, biohacker szakértővel. Várunk szeretettel!

A fizetéssel, linkkel és egyéb részletekkel kapcsolatban tájékozódj itt >>>