Káros nézőpont elhagyása

2024.01.08

Néha rengeteget számít, hogy egy változáshoz milyen ÚJ dolgokat emelünk BE az életünkbe: új szokást, gondolatot vagy szereplőket. Gondoljunk egy fogyásra! Edző, edzések, újfajta ételek... 

AZONBAN!

Úgy gondolom ritkán kerül szóba, hogy mik azok a RÉGI, KORLÁTOZÓ HIEDELMEK, amiket viszont érdemes KIIKTATNI az életünkből az új eléréséhez!

Pedig néha ez lesz a kulcs, sőt, továbbmegyek, néha az EGYETLEN teendő az lenne, hogy a gátló, káros nézőpontot elhagyjuk! Mondok néhány példát megintcsak a fogyás esetére: 

- "Én mindig is ilyen duci voltam!"

- "A mi családunk mindig is ilyen kis vaskos volt!"

- "A levegőtől is hízom!"


Ezek néha olyan mélyen irányítanak bennünket, hogy esélyünk sincs fogyni, és hiába próbálunk ki újabb és újabb szuper diétákat vagy edzésterveket, az idegerendszerünk, a sejtjeink annak az utasításnak fognak engedelmeskedni, amit már 100x vagy 1000x hallottak. A legrosszabbak a generációk óta hozott mantrák. 

Mutatok néhányat más területen is: 

- "A mi családunk mindig hülye volt a matekhoz (üzlethez)."

- "Én nekem sosem mentek a párkapcsolatosdik"

- "Abszolút nem vagyok egy vállalkozó fajta"


Érted már? 

Ezek a hiedelmek nagyon károsak és dugába dőlhet a nagy terved, ha nem veszed észre és nem változtatsz rajtuk!

Hogyan? 

A coaching folyamatban ezeket is végigvesszük, az adott témában, amin dolgozunk, amivel érdekezel hozzám... Vannak rá módszerek, hogy beazonosítsuk ezeket a mély (sokszor nem tudatos) programokat, és arra is, hogyan váljunk meg tőlük békével. 

Szívesen megmutatom majd, akár fogyási szándékkal, túlevési vagy testképzavar problémával érkezel, de akkor is, ha éppen egész más "ügyön" dolgoznál:) 

Jelentkezz be!