Ima: így segíti a fogyásod és egészséged

2022.08.25

Amikor imádkozunk, lelassulunk, megnyugszunk, lassabban lélegzünk. Az egész lényünk lecsendesül, márpedig pontosan erre van szükség azok esetében, akik hajlamosan "stressz evőként" viselkedni. Erről a jelenségről már nagyon sokat írtam a blogban, de kb. az a lényege, hogy az elhízások 90%-a az érzelemből fakadó falások eredménye. 

Érzelmek lehetnek a bánat, stressz, unalom, magány, stb. (Itt egy tesztet is találsz, hogy tudd, rád jellemző-e valamelyik)

A falás lényege pedig a sürgető érzés, a hirtelenség, meggondolatlanság. Nem ítéljük meg, valódi éhségről van-e szó, a mennyiséget sem, semmit.

IMÁDKOZZ!

Őseink minden étkezés előtt megáldották az ételt, hálát adtak, pozitív érzelmekkel töltődtek fel és kellően lelassultak. Micsoda kontraszt van a mai autóban vagy TV előtt betolt pizzaszelet, és a körbeülős, nyugodt, békés közös vacsora között! 

Az ima vagy meditáció amúgy is sokat segít hosszútávon a stressz ellen, segít feloldódni a görcsösségből, meglátni dolgokat (pl.megoldásokat, helyzeteket), amiket amúgy nem látunk. 

Az egó helyett átveszi a lélek a vezetést, így érhetünk el - optimális tápanyag mennyiséget- nyugodt idegrendszert- megfelelő biológiai folyamatokat pl. jobb anyagcsere- pihentetőbb alvást Az egészből fakad a jobb egészség és szebb forma! 

Több: Zárt Klub