Hány kilót fogyhatok 1 hónap alatt?!

2017.08.09

Még karácsony tájékán elméláztam azon a jelenségen, hogy sokan nem december 24-én ünneplik a szentestét - hanem akár 2-3 nappal korábban. És a szilveszter? Nos, tudjuk, hogy évek óta vannak "elő-szilveszteri bulik" és effélék. Nem baj, én is tartottam már dec. 23-án szentestét, utazás miatt, és bevallom idén volt, akinek hamarabb adtam át az ajándékát - nem bírtam várni Szóval nem hiszem, hogy óriási hiba vagy deficit lenne játszani a dátumokkal. De akkor mégis miért vannak "szabályok"?!

Gyerekkoromban a szabály az volt, hogy nyitogattuk az adventi naptárat, és türelmesen vártunk. Anyu szigorúan vette az efféle dátumokat, és hamar tudatosult, hogy a várakozásnak is szerepe van, nem csak afféle kellemetlen vele járó! Ahogy a bölcsek mondanák: "maga az út a cél".

És most elérkeztünk a nagy kérdéshez, a leggyakoribb kérdéshez: mégis mennyi idő alatt lehet lefogyni?!

Ha ennél a cikknél már az első bekezdéseknél türelmedet vesztetted, elárulom: gondjaid lesznek a nagy fogyással. Ugyanis az nem egy rövid folyamat. :)


Alapból (némi mozgással és étkezési reformokkal) heti 0,5-1 kiló fogyással számolhatunk. Ez meg-megáll, stagnál, felgyorsul, lassul stb. ha egy hétköznapi, tartható, nem szenvedős programot követünk. Ha épp fitnesz-modell versenyre készülsz, nyilván mások a folyamatok. Ha pedig a "kényelmes" diétádat pörgetnéd fel, akkor heti 1-1,5 kiló mínusszal számolhatunk.

Nagyjából tehát be lehet lőni, hogy ha most van rajtad 15 kiló felesleg (és tényleg annyi van, edzővel kiszámolva, nemcsak úgy rámondod) akkor kb. 15 hét alatt megszabadulhatsz a feleslegtől.

Ezt lassíthatod, ha megállsz a folyamatban, melléeszel, abbahagyod az edzést, mert 1-2 hét után még nem lettél kockáshasú és ezért duzzogsz

Illetve gyorsíthatod a folyamatot, ha szakemberhez fordulsz segítségért, picit többet teszel bele a dologba az elvártnál (pl. dinamikusabban edzel, vagy az előírtnál kicsit többet csinálsz, jó étrend kiegészítőket választasz, nem őrlődsz a mérlegen naphosszat...) Ebben tudok neked segíteni természetesen, pl. ingyenes online konzultációval vagy ezzel a termékkel.

Lehet, hogy ezek neked uncsi infók, de bizony még mindig akadnak nők, akik 20-30 kiló feleslegtől néhány hét alatt akarnak szabadulni. És sértődötten konstatálják, hogy nem ment! Nekik üzenem, hogy amin 20-30 évig "dolgoztunk" hogy felszedjük, azt ne akarjuk 1-2 hónap alatt leadni!

Szóval a választás a tiéd...

És Te mikorra érnéd el az álom-alakod??? :))


...és ezért vannak 4 és 8 hetes programjaim, és nem 1-2 hetes "csoda módszerek" a honlapon: ennyi idő alatt fél-1 kilóval számolva a eredmény egyértelmű, érezhető és látható! >> részletek

Sok sikert, kérdéseiddel keress meg bátran!

Hámori Blanka
edző, életmódtanácsadó