Feldmár András a szokásváltoztatásról

2022.12.15

2023-ban új alakot, külsőt, tudást, új szokásokat szeretnél ⁉️
Feldmár András mondta a szokás változtatásról a lentit (és lentebb ⤵️ olvashatod a fitneszes kommentemet...)

 
"Minden szokás - akár tudod, hogy az, akár nem - megszüntetése kemény munka. Ha tudod is, hogy az, aligha tudsz vele megküzdeni. Viszont, ha már rájöttél, és észreveszed, amikor csinálod, akkor meg tudod állítani. Ez nem egyszerű feladat. El lehet képzelni úgy, hogy van egy útelágazás. Az a szokásom, hogy mindig jobbra megyek. Mivel tudom az utat, olyan gyorsan megyek, hogy nem is látom meg a választás lehetőségét. Nem veszem észre, hogy le lehet térni a főútról, és akkor más úton, talán a magam útján mehetek. Az első dolog, hogy az embernek le kell lassulnia, ha ki akar lépni egy szokásból. Lassan és figyelmesen kell mennem ahhoz, hogy észrevegyem az útelágazást, amit korábban nem is láttam. Persze, minden sejt a testemben arra akar menni, amerre addig ment. Keményen meg kell küzdenem magammal, hogy arra menjek, amerre még sosem jártam. Ha egyszer másfelé megyek, mint általában, akkor másodszorra kicsit könnyebb, harmadszorra pedig még könnyebb lesz. És ha úgy akarom, ez lehet az új szokásom." FA


🫶 Vedd észre, pl hogy mikor nyúlsz a nasi felé, vagy mikor döntesz úgy hogy nem edzel (Milyen napszakban, milyen érzésvilágban hozod ezeket a döntéseket? Írd le! PL. "A munkahelyemen 15:00 körül tör rám az unalom, ekkor megyek ki a cukros kávémért")

🫶 Határozd meg, hogy mi helyett mit fogsz csinálni - de pontosan! Fenti példánál maradva: "Mostantól a cukros kávé helyett 1 kicit eszem 2 körül"... vagy "Mostantól az unalom ellen azt teszem, hogy átolvasom a híreket ebéd után)

🫶 Kezdd el és kövesd nyomon! Használj emlékeztetőt és pipáld ki a naptárban, amikor sikerült a "... helyett ..." módszer. 


Használd a 2022-es adventi naptár ajánlatait, és használd a programjaimat a változáshoz! :)