Edzés kétkezes rúddal

2023.06.26

A szét és összeszerelhető súlyok, cserélhető tárcsával szuper megoldás otthonra! (Ez nem termék reklám, hanem a rudas edzésről szóló poszt.) A rúddal egész másképp tudsz edzeni, mint a kézisúllyal. Más lesz a tartásod, bizonyos gyakorlatokat sokkal jobban lehet vele kivitelezni. Egész más a felhúzás vagy vállbólnyomás például, arról nem is beszélve, hogy például a guggolásnál "kényszerít" a helyes tartásra. 

A másik nagy előnye ennek az eszköznek, hogy tudod cserélni a tárcsákat, vagyis növelni a terhelést. 

Ez fontos, hiszen ha évekig egy kézisúllyal edzel, annak azért egy idő után nincs hatása. :) És bizonyos gyakorlatokhoz kevés lesz, másokhoz meg sok ugyanaz a súly. Például a 3 kilós kézisúlyod a bicepszednek meg se kottyan, de oldalemeléshez még sok... A cserélhető súlyokkal tehát az izomcsoportok egyes terhelését is megoldhatod. 


A Zárt Klubban most egy rudas videót találsz, amiben az alap gyakorlatokat mutatom be: megmutatom mire figyelj, illetve (mivel egy teljes edzésvideó ez) megfelelően átmozgathatod minden izomcsoportod! 


Itt tudsz csatlakozni a Klubhoz, ahol egyébként még 200 anyaggal találkozhatsz: videók, edzésanyagok, kihívások, receptek, fitnesz szakmai anyagok és videók, önfejlesztés és önismereti anyagok, valamint meditációs anyagok várnak.