Bridget Bardot és kortársai: karcsú testek, nulla izomtónus

2017.07.16

Divat hangsúlyozni, hogy manapság mekkora probléma a túlsúly és a mozgáshiány, és hogy annakidejénbezzeg milyen fantasztikus formában voltak a hölgyek. Nos, én azt javaslom, hogy ne stresszeljük magunkat azzal, hogy a nagymamáink fiatalkori alakja után: az lehet, hogy nem volt ekkora probléma a túlevés, az ülés és a súlyfelesleg, de ne feledjük, hogy a vékonyság egyáltalán nem egyenlő a fittséggel! Sőt, néha a kicsit teltebb erősebb, egészségesebb, szívósabb, mint a plöttyedt-löttyedt vékonyka.

Ez jutott eszembe, mikor anyáink korabeli és még régebbi képekre akadtam a neten, és bizony mondjuk ki: ránézésre a testzsír-százalék és izom aránya semmivel sem tűnik kedvezőbbnek, mint a mai fiatalokon... Egy kis izomtónusnak, minimális fittségnek jelét sem látni, némely egyszerű középhaladó vendégem bizony százszor egészségesebb és fittebb a lent látható hölgyeknél. :)) Persze nem kérdés, hogy a lent látható nők csinosak, de érdekes lenne megnézni őket egy fittségi tesztelésen vagy mérni egy izom- ill. zsír-tömeget. :) (És akkor még a csontok állapotáról, szív-érrendszer állapotáról, kondícióról szó sem esett...)

              Kedves Mai Lányok!! Lehet, hogy nekünk egy kényelmesebb-túlevősebb-ülősebb szokásrendszerrel kell megbirkózni, ami nem mindig könnyű, de egyúttal sokkal egészség-tudatosabban, fittebben is élhetünk! Többet tudunk a testünkről, sokkal szívósabbak is vagyunk! Ez igenis előrelépés, és örüljünk neki! És hogy minden nő hős, aki munka és család mellett időt szán a fizikai fejlődésre, az meg tény! :)

És most lesd meg a régikorok ismert és kevésbé ismert alakjait:


Neked mi a véleményed?? :)

Ugye te már tudod, hogy az izomtónus IGENIS a fittség alapja - és sportolsz rendesen, hogy ne csak karcsú, de feszes is légy?! :) Ha még nem, akkor állítsuk össze az edzésterved, vagy nézz rá a termékekre a webshopban!

Hámori Blanka

edző, életmódtanácsadó