6 izmos nő a múlt századból

2017.07.16

Azt gondoltad, hogy az izmos és fitt női test csak manapság trendi?! Tévedsz! Már több, mint 100 évvel ezelőtt is voltak erős nők, akik kifejezetten testi erejükkel, sportos életmódjukkal és nem mindennapi külsejükkel vívták ki a társadalom elismerését! Lássuk, milyenek voltak az első "gyúrós csajok", akikre büszke a világ! :)

Josephine "Minerva" Blatt (1869-1923)

A híres "Minerva" 80-90 kiló közt mozgott, és 1600 kilót tudott megmozgatni, ami kb. 3 ló súlyát jelenti. Egy 1892-ben adott interjúban beszámolt a napi étrendjéről: rengeteg levest, salátát, húst és tojást fogyasztott, és saját bevallása szerint az élete az étkezései köré szerveződött. Íme egy kép Minerváról:

Laverie Vallee "Charmion" (1875-1949)

Egy trapéz művész hölgy, Californiából, aki az erején kívül ismertségét annak is köszönhette, hogy bizony még Thomas Edisont is elbűvölte:

Miss Apollonia (1875-?)

A Belgiumban született erőművésznő Párizsban edzett a kor legnagyobb erőművészeivel, hogy fejlődjön. Egy kézzel 50 kilót emelt a feje fölé egy sima mozdulattal, és kitartotta azt, illetve más egykezes súllyal végezett gyakorlatokat mutatott be. Érdekesség, hogy az egyik turnéja közben egy 3 éves kisfiút fogadott örökbe, így vált a mai értelemben vett fitt & dolgozó anyukává! :) Íme:

Katie Sandwina (1884-1952)

Eredeti nevén Katie Brumbach Bécsből származott, és a kor első számú női body buildere volt. A számban, amellyel ismertté vált 540 kilónyi súlyt emelt és tartott meg! A kortársai elbűvölő és nőies nőként beszéltek róla, és egyébként szintén dolgozó anya volt. A gyermekei is jó súlyban voltak (az akkori pletyka lapok szerint legalábbis), a 2 éves kisfia 22 kilót nyomott... A 75 kilós férjét egy kézzel emelte a feje fölé állítólag, akivel egyébiránt 52 tartó boldog házasságban éltek. Ő itt Sandwina:

Kate Williams "Vulcana" (1875-1946)

Vulcana volt Sandwina mellett a másik nagy erőművésznő ebben az időben. Fő attrakciója, hogy két lovat emelt meg a magasba egy, a vállára erősített szerkezet segítségével - ám saját erejével.

Maria Loorberg (Marina Lurs) (1881-1922)

Marina Észtországból származó súlyemelő, aki majd' egy tonnát képes volt megmozgatni! Fő attrakciója volt az "Élő Körhinta",mikor is kötelek segítségével emelte meg az önként jelentkezőket és úgy forgott körbe. Ez itt Marina:Persze a nagy mértékű izmosodás nem olyan egyszerű munka! Még személyre szabott edzéstervvel is nehéz szép izomtónust elérni, ugye tudod?! Ha szeretnéd, hogy összeállítsuk az edzésterved, kattints ide!

Ha csak fehérjét, BCAA-t vinnél be, hogy nőhessen az izom - vagy zsírégető termékek érdekelnek, hogy szálkásíts: a webshopba katt tovább!


Hámori Blanka

életmódtanácsadó, edző