A "telt és fitt" valamint a "test-pozitív fitnesz" irányzatokról

2021.03.05

2016 májusában írtam meg az első "Fitt és telt" cikkemet, amit egy nap alatt 16.000-en olvastak el. Ez volt az első cikk a témában, és rengetegen vették át (Akár szó szerint) a szöveget. Nem bántam, kell, hogy terjedjen: a sportos, az egészséges nem egyenlő a 6 kockával. 

A #curvyfit vagyis "fitt és telt" vagy "gömbölyűen fitt" szoros kapcsolatban áll amostanában népszerű #bodypositive fitnesszel, vagyis azzal a szemlélettel, hogy NEM csak az eleve vékony lányoknak jár a fitt jelző, és nemcsak a minimális testzsír lehet egészséges (sőt.)

Íme néhány inspiráló példa a "body positive fitness" vagy "curvy & fit" testalkatokra, vagyis az önszeretet és egészséges zsír-izom arány kombinációra :)

Kapcsolódó téma: Body positivity = a túlsúly éltetése?!

Én magam is a Body Positive Fitness attitűdöt képviselem, vagyis nálam a közös cél lehet: a testösszetétel optimalizálása (egészséges testzsír és izomtömeg), egészséges és energikus működés testben és mentálisan is, a támogató közeg megtalálása. Ezzel a szemlélettel dolgozom, kérlek olvass rólam tovább rólam itt: https://www.hamoriblanka.hu/rolam/

És akkor a képek: