10 egyszerű mindfulness tipp

2021.05.27

A mindfullness a "full mind" (vagyis teli elme) ellentétje. Ezekkel a pofonegyszerű technikákkal megadjuk az esélyt az agyunknak, idegrendszünknek pihenni, jelen lenni a jelenben. 

1. KÁVÉZZ - érzéssel. Ne csak "felhörpintsd" a kávéd, hanem élvezd a színét, textúráját, a kávé ház illatát, zsibongását, az édes vagy kesernyés ízt. 

2. NAPFÉNY - élvezd egy ideig a napfürdőt, a bőrödön a meleget, a szemeden a fényt. Összekötheted egy mini meditációval: nyugodt, orron át légzéssel, képzeld hogy csillámló napfényt lélegzel ki. 

3. SZÍNEZZ - rajzold meg te a fekete körvonalakat, vagy vásárolj színezőt, mindegy, a lényeg, hogy nyugodtan, időkorlát nélkül színezz!

4. KIRÁNDULJ - mozdulj ki a városból, a zöldbe és csendbe, mindegy, hogy konkrét céllal vagy cél nélkül, de kellemes fáradásig ne álljunk meg. 

5. VIRÁGOK - a virágok és növények puszta megfigyelése (illat, látvány, tapintás) önmagában feltölt. Szánj rá időt naponta!

6. VÍZ MELLETT - egy szökőkút mellett vagy patak, tó partján üldögéljünk egy ideig: hallgassuk a csobogást, figyeljük meg a vízen a fény csillogását. 

7. BICIKLIZZ - biciklizz a város zajától távol, ha lehet akkor hegyes-völgyes vidékeken. 

8. KEDVENC HELY - legyen egy kedvenc helyed a városban, ahol töltődsz, ahol nincs telefonálás, csak üldögélés és béke. Rendszeresen járj ki ide, hogy emlékeztessen rá, hogy a béke létezik. 

9. HALGASS ZENÉT CSAKÚGY - nem is sport vagy vezetés közben, csak úgy, üldögélve, a dallamokra koncentrálva. 

10. ÉTEL=ÉLET - gondolj arra, hogy az étel az élet maga, amikor a szádba veszed. Élvezd az ízeket, illatokat, rágj lassan.