Újévi nagy Alak Tervező

2018.12.08

Biztos minden évben megfogadod, hogy ledobsz néhány kilót. Idén ezt felejtsd el - a fogadalom helyett TERVEZZ! Ugyanis a "fogadalom" egy nagy megfoghatatlan valami, ahol ugyan látod a célt (lehet vizualizálni, mantrázni stb) - de mindez semmit nem ér, ha nincs egy hosszútávú, koncepciózus terved, ami a cél felé visz!

A fogyás, alakformálás egy nagyon egyszerű és tervezhető dolog, úgyhogy most töltsd le ingyen ezt az edzésnaplót, vagy egy füzetet nevezz ki edzésnaplónak és láss is hozzá, hogy 2019-ben végre tényleg összejöjjön az álom alak! (De ha még precízebb vagy, válaszd ki a letölthető "Nagy Megújuló Program" című e-bookom vagy az "50 napos program anyukáknak" című e-bookom >>> részletek)


 1. "NEM akarok fogyni!"
  A legfontosabb, idén NE akarj fogyni! Akarj inkább formálódni, erősödni, akarj kerekebb popsit, több súlyt megmozgatni! A tapasztalat azt mutatja, hogy amint elengedjük a fogyni-akarást és elkezdünk a fitness valódi értelmére koncentrálni - na, akkor karcsúbb is leszünk.
  .
 2. Edzés-típus meghatározása
  Van egy olyan alaptétel, hogy edzés nélkül nem működik a fitness 🙂 Gondold át, milyen edzésre van lehetőséged (otthoni súlyzókkal, DVD-vel, aerobik óra, futás, kondi-terem stb) - akár lehet minden edzés más a héten! Írj ki legalább 2 fajtát magadnak, amit szívesen végzel!
  .
 3. Edzésnapok kijelölése
  Igen, tudom, hogy soha nincs időd és tényleg sok dolgod van, de az edzéseket el is kell végezni ám 🙂 Ha van speciális napirended (pl. kedd és csütörtök később menni a gyerekekért) akkor oda tervezd az edzést - ha mindennapod ugyanolyan, akkor pedig mondjuk hétfő, szerda, péntek reggelre/délutánra/estére lődd be az edzésidőt!
  .
 4. Kérj támogatást!
  Társas támogatás nélkül nem működik. Jó tapasztalat az utóbbi években, hogy a férjek jól viselik, ha a feleség az alakja érdekében izzad 😛 Még a gyerekeket is képesek bevállalni - egyre többen! Kérd meg a párod (vagy más szeretted, akár a gyerekeket) hogy értsék meg: szeretnél mozogni, hogy jobban érezd magad. Térj ki az étrendbeli változtatásokra is!

  .

 5. Étrend-reformok
  Te is tudod, hogy az étrendben is változtatnod kell. Erről nem írok részletesen, mert azt gondolom, a szívünk mélyén tökéletesen tisztában vagyunk az alapszabályokkal - de ha még sem, akkor a"Nagy Megújuló Program"-ban ott a 12 alapszabály és minta étrendek! A javaslatom annyi, hogy 2019-ben ne egyszerre iktasd be az Új Étkezési Szabályokat, mert képtelen leszel tartani! Hanem hetente 1 új szabály: első héten figyelj CSAK a folyadékbevitelre. Második héten nyerjen új értelmet CSAK a vacsora (kis adag, szénhidrát nélkül). Harmadik héten hagyd el CSAK az édességeket. Természetesen, a már megtanult reformok maradnak és így épülnek egymásra.
  .
 6. Dokumentálj!
  A változás csak akkor következik be, ha komolyan veszed magad. Vagyis méred, követed a fejleményeket. Hetente 1x állj mérlegre, mérj centit és ha van lehetőséged testzsír százalékot is! Kövesd azt is heti hányszor edzettél - hajlamosak vagyunk ugyanis úgy emlékezni, hogy annyit de annyit edzettünk - a naptár viszont objektíven jelzi, hogy mennyi edzés maradt is el... Képeket is csinálj magadról!


Ha személyre szabott segítségre vágysz, gyere bátran el egy konzultációra, várlak szeretettel XIV. kerületben: hamori.blanka@gmail.com / 06202359758 vagy nézelődj tovább a honlapomon, és a cikkek közt! :)

Hámori Blanka

Életmód tanácsadó és edző