Turmixok: jó vagy rossz megoldás?

2020.11.11

Szuper fitt nasi, ám mégis sok kérdőjelet felvet: mi van a gyümölcs turmixokkal? Oklé, hogy vitaminbomba, tartósítószermentes, de mégiscsak hatalmas kalóriaadag - fogyaszthatjuk büntetlenül? 


A gyümölcsturmixok egyrészről csodásak, hiszen úgy vihetünk be egy csomó vitamint, rostot, ásványi anyagot, hogy közben élvezzük is a lrémes ízeket, sőt, egyenesen ez az egyetlen megoldás, ha nem szereted a nyers gyümölcsöt. A csokik, kekszek, más finomított szénhidrátok helyett szuper nasi-pótló, laktat és közben folyadékot is pótol, ráadásul 1000 féle van belőle. 

Közben viszont már tudjuk, hogy a gyümölcs cukor sem vihető be korlátlanul, vagyis ha a cél a fogyás, akkor a gyümölcs turmix is heti 1-2 alkalommal javasolt, pláne ez a szuper egészséges, szuper finom verzió!  :)

Lehet, hogy a hozzátáplálás időszakában lévő anyukáknak elegük van a "turmixgép-banán-alma" szavak hallatán :) de a többieknek most íme a legegyszerűbb recept:


Hozzávalók: 2 alma, 2 banán, méz, fahéj, 1 pohár natúr yoghurt


Felszeleteljük a banánt és a meghámozott almát, összeöntjük a yoghurttal és teszünk hozzá 2-3 evőkanál mézet. Ízlés szerint megszórom egy kis fahéjjal, és összeturmixolom. Egyesek a yoghurt helyett tejet (vagy tejet és tehszínt) használnak. Ízlés szerint adhatunk hozzá más gyümölcsöket is! Jó csemegézést!

Tipp: a neten számtalan turmix- és smoothie recept van, így biztosan nem unjuk meg egyhamar ezt a nasit - azonban ha diétázunk, ésszel válogassunk, ne nyugtassuk a lelkiismeretünk azzal, hogy "csak turmix"! Emlékezz, hogy az alkohol, a cukor, a csoki ugyanúgy hizlal a turmixokban is.


Fogynál, alakulnál? Nézelődj a programok közt!

Hámori Blanka

edző, coach, anyuka