Tudatosság a járvány idején

2021.11.24

Még sosem hallottam ennyiszer a "TUDATOS" meg "FELELŐS" kifejezéseket, pedig épp 15 éve dolgozom a fitnesz szakmában. Nos, a baj csak az, hogy a legritkább esetben valid az adott szövegkörnyezetben vagy az adott ember szájából. Nézzük csak meg, hogyan is látom én a kérdést: 

A tudatosság járvány idején: 

Beadatni vagy nem beadatni egy oltást: egy dolog. De amíg Magyarország vezet az elhízás kérdésbenvagy a szív-érrendszeri problémák ill.prosztatarák témakörben VILÁGSZINTEN, évek óta, addig elég vicces tudatosságról meg felelősségteljes életmódról beszélni - mind rendszer, mint egyén szintjén.

A vírusról vagy az oltásról csak magánvéleményem van, szakértői nincs, mert nem vagyok a terület szakértője. Igen, hiába tanultam a többségnél valószínűleg SOKKAL több anatómiát, nem erről szeretnék most beszélni. 

Hanem arról, amihez valóban értek: 

 A VALÓDI TUDATOSSÁGRÓL ÉS VALÓDI FELELŐSSÉG VÁLLALÁSRÓL De ha én lennék a királynő

  • buzdítanék mindenkit a SPORTRA, azonbelül is az erősítésre és a fehérjedús táplálkozásra, ugyanis az izomtömeg és az immunrendszer, valamint a fehérjebevitel és a gyógyulásos folyamatok közti összefüggéseket kutatások hosszú sora bizonyítja.
  • ingyen osztanám a D-vitamint és hangsúlyoznám, hogy addig sétáljunk a napfényben, amíg van
  • ingyen vagy nagyon olcsón osztanám a nyalogatós gyorsteszteket
  • megtanítanék gyereket-felnőttet a helyes orrlégzésre, mert szájlégzőként (ami az emberek többsége), nemcsak vírusoknak hanem pl.alvási, súly, hormonális és mentális problémáknak is ki vagyunk téve
  • a mentális vonalon is komoly rendszert indítanék el AZONNAL, mert nemcsak a szeparáció/víruspara miatt van veszélyben testünk és lelkünk, hanem mert TÖMEGÉVEL csúsznak gyerekek-felnőttek a digitalizáció legmélyebb bugyraiba..

A rendszerszintű megoldásokról, egészségre nevelésről és egyebekről persze most nem ejtve szót...


A felelősség járvány idején:

Számomra nem is kérdés, hogy a FELELŐSSÉG az önmagunkért és a közért vállalt felelősséget is jelenti. De ez az oltásnál kezdődik, komolyan??

Amikor évekkel ezelőtt írtam egy cikket arról, hogy a dohányosok vagy súlyosan elhízottak nemcsak magukért, hanem a közösségért SEM vállalnak felelősséget, mert pl. terhelik az egészségügyi rendszert, aminek köszönhetően mások (akik amúgy költenek időt pénzt a mozgásra, egészséges táplálkozásra stb) esetleg elesnek a megfelelő ellátástól...


... fúúú! Hát szétszedtek a kommentelők! Különösképpen emlékszem egy ismerősöm hozzászólására, aki finoman elküldött anyukámba.
Tegnap láttam az ő "mindenki felelőtlen, aki nem oltat, mert terheli a rendszert"-posztját. Túlsúlyos a hölgy.


Én már feladom. Nem is tudom, mit írjak. Holnap leejtem a bögrém és felfelé fog esni...


Úgy érzem hatalmas reformációt igényel az egészségtudatosság és a felősség kialakítása, az attitűd megváltoztatása, az oktatás. Természetesen fontos az oltatás (én oltáspárti vagyok, ha mondhatom így), de teljesen egyértelmű, hogy a NAGY EGÉSZET tekintve oltással sem megyünk semmire, ha így folytatjuk.


>>>>>>>>> MOZGÁS, COACHING