Sorstársi közösség = tuti siker

2024.01.15

Vajon lehet teljesen egyedül sikert érni el? Szerintem sokkal kevesebb az esélyed, mint társakkal! A sorstársi közösség mindig a siker receptje volt, gondoljunk a csoportos edzésekre, az AA szerveződésre, a csoportos terápiákra, a jól menő üzleti társulásokra, a motivációs előadókra... 

Az emberek energiái, történetei, az empátia nagyon sok pluszt ad a változás (sokszor rögös) útjához. Nem véletlen, hogy amikor valami újba kezdünk, szívesen olvasunk sztorikat, kommenteket, véleményeket, keresünk hasonló témával csoportot, akár online, akár offline. 

Egyszerűen bizonyos mennyiségű agyalás és aggódás után szükségünk mások energiáira és információira, hogy tovább léphessünk!

Hogyan segít egy sorsközösség? 

- megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül (ez már gyógyító hatással bír!) 

- megszűnik az elszigetelődés és szégyen érzet

- létrejön a megértésből, empátiából fakadó megnyugvás (változás alapja, nincs blokk)

- meghallgathatod mások sztorijait, amik motiválnak, víziót adnak

- megtudhatod, hogy sokféle "hogyan létezik" , gyűjthetsz ötleteket 

- megnézheted, hogy bizonyos helyzetekben más hogyan reagált (nézőpont váltás) 

- energia csere jön létre, így bevonzhatsz újabb változásokat 

- sok nevetéssel újabb oldódás jön létre + töltődsz

- kimondani a félelmeket, megfogalmazni a célt hangosan már fél sikerSzóval a közösségépítés (akár külső, akár belső változáshoz) nagyon nagyon hasznos dolog. Mindegy, hogy fittségi, vállalkozói, önismereti céljaid vannak-e. Sőt, nem is kell feltétlenül egy téma köré szerveződni, hiszen más területeken bevált módszerek is használhatók a te ügyedben! 

Pl. egy kreatív kommunikációs technika, ami másnak a karrierjét mentette meg, neked talán a szüleiddel való viszont rendezi. Vagy egy olyan rendezési technika, amivel valaki a fittebb életmódot realizálta, neked talán a családi napi rutint segíti elő. 


Gyere bátran a 2024. február 9-én induló női csoportunkba, ahol a téma az újrakezdés, stratégia építés az öngondoskodás (tehát a magunkra figyelés eszközeivel) >>> 

Öngondoskodás és újratervezés csoport nőknek 2024 elején