Neked mi a "Wii FM"-ed?!

2021.01.13

"WIIFM" ➡️ "What's in it for me? = Mi van ebben a számomra?" Ez a legfontosabb kérdés, amit (tudattalanul) felteszünk magunknak bármibe is kezdünk... Amiben van valami izgi, érdekes, valami ami "hív" bennünket azt kedvvel csináljuk - és végigcsináljuk. Ami egyszerűen hidegen hagy, nem látunk benne semmilyen "bizniszt" (nemcsak anyagi, hanem érzelmi, szociális, ingerek stb. terén), azt egyszerűen ki fogjuk hagyni az életünkből. 


Érdekesség: A Wii FM kifejezést alapvetően a profi marketingesek, értékesítők találták ki - a sikeres értékesítők ugyanis jó érzékkel "oda nyúlnak", ami a potenciális vevő WIIFM-je... Ugyanazt a terméket más kommunikációval adják el annak, aki időhiányban szenved, mint annak, aki elismerésre vágyik. A kérdés csak az, hogy sikerül-e kideríteni, mi az adott vevő Wii FM-je, mi mozgatja meg őt igazán?


Íme 1 példa: 

🙈 Ádit nem köti le a kökény bokorról szóló vers az olvasó könyvben - de a saját története annál inkább: mikor leírtam neki meseként a saját születése történetét, boldogan olvasta. Persze, hiszen izgalmas infókiat hallott magáról, erre az egyszerű WIIFM-kérdésre alapoztam, mikor a mesét megírtam, és nem a tankönyves gyakorlást erőltettem.


💡 A kérdés: mikor változtatsz valamin (életmódon, szokásokon, szemléleten) akkor mi az igazán izgi neked abban? Mi a nyereséged? Ha nem elég motiváló, érdekes az eredmény, akkor nem fogod kitartóan tartani...


➡️  Példa: a testünk néha nem vevő arra, hogy még a szabadidejében is kontroll alatt legyen (=diéta) vagy a távoli jövőben egészséges legyen (=ami megfoghatatlan dolog), de ha találunk egy sportot, ami elvisz a flowba és imádjuk, jó társaságban egy finom fehérje turmix-szal a végén, akkor lesz olyan "nyereség" kilátásban, amiért érdemes új szokást beiktatni!!


(Amúgy a coachingban is azonnal "csekkoljuk", hogy valóban megvan-e a WIIFM abban a dologban, abban a célban, amivel az ügyfél jön... Rengetegszer kiderül, hogy pl.csak más elvárásainak vagy félelemből indulna abba az irányba...)

Neked mi a célod és mi a vele kapcsolatos WiiFM-ed? :)


ONLINE PROGRAMOK >>


Hámori Blanka

EDZŐ, COACH