Karcsúsító tippek elfoglalt / kényelmes nőknek

2017.08.26

Mivel a blog neve Holisztikus Fitnesz, így kénytelen vagyok a fitness-wellness témakört (vagyis a testi-lelki jól-lét témakörét) valóban tágan értelmezni, taglalni, tanítani. Így itt bizony nemcsak gyakorlatokról és diétás receptekről lesz majd, de mindenféle kiegészítésről, amit a jó közérzetünk érdekében bevethetünk.

A legizgalmasabb téma még mindig a karcsúság, a fogyás, a feszes formák - így most nézzük meg azt, hogy az alap képleten túl (mozgás + étkezés) még mit vethetünk be a cél érdekében!


1. RÁDIÓFREKVENCIÁS ZSÍRBONTÁS

A 21. században élünk, és a tudomány lehetővé teszi, hogy a technológia fejlődését az alakformálásban is kihasználjuk. Ez izgalmas, új időszámítást hozott az elfoglalt nők életébe, akik sokszor heti 3 mozgást is alig tudnak beiktatni a napirendjükbe, viszont fogyni vágynak... Sokféle alakformáló gépi kezelés van. Tapasztalataim és legjobb tudásom szerint ezek közül a rádiófrekvenciás az egyik legjobb. Az elv nagyon egyszerű: a rádiófrekvenciás hullámok segítségével felmelegítjük az adott testfelületet, a hő hatására pedig a zsírsejtek szerkezet megváltozik és a sejthártya áteresztő képessége nő. A megolvadt zsír és méreganyagok a nyirokkeringéssel távoznak.

Hátránya: lassú változás, több kezelés, izmot NEM épít helyetted. A zsírsejt maga csökken méretben, de ott marad és újra képes lesz "töltekezni".

Előnye: non-invazív, mellékhatásmentes, nem jár kellemetlenséggel, segít a kollagénrostok újjáélesztésében is. Kb. 10 kezelés után látványos eredmény és otthon is végezhető!

2. ANTICELLULIT KEZELÉSEK

Zsírtörő kezelések és masszázsok - melyet csak és kizárólag magasan képzett, profi szakembertől fogadjunk el! Ha ugyanis a megtört zsírszöveteket nem masszírozzák ki kellő szakértelemmel és módszerességgel, akkor garantált a fokozott narancsbőr egy életen át! Ha viszont a masszőr profi módon dolgozik, a hatás látványos. A kezelések során egyébként fizikailag, mechanikusan törik meg zsírt, mely így "felaprózódva" könnyebben távozik, nyirokkeringéssel. A használt zsírégető krém minősége gyorsíthatja a folyamatot.

Hátránya: nem túl kellemes, sőt, fájdalmas tud lenni, kék-zöld foltokkal járhat. Szakértelem híján a narancsbőr fokozódik.

Előnye: centikben mérhető azonnali fogyás az adott testtájékon

Szép napot nektek! :)
Hámori Blanka


3. TEKERCSELÉS, HYPOXI

A mindenféle fóliázós -vagy fóliában-melegben kardiózós- eljárások lényege, hogy kihasználja a szervezet azon tulajdonságát, miszerint a zsírégetés a legmelegebb testrészeken hamarabb indul be és fokozottan működik. Egyébként ezt használja ki a fogyi-öv vagy fogyi-sort is, mely nem engedi a kritikus zónát párologtatni (vagyis hűteni magát) így felmelegítve azt. Sőt ide sorolnám a fahéj- és paprika-krémeket is, melyek vérbőséget okozva szintén a hőhatás-fokozással játszanak...

Hátránya: kényelmetlen, a gyakorlat kivitelezésének a rovására mehet

Előnye: néha látványos fogyás (nem egyértelmű)


4. DIÉTÁS FEHÉRJE

Ha már valamilyen fogyókúrás étrendkiegészítőre költünk, az legyen valami jó minőségű fehérje. Alapból nem feltétlen kell ezzel kezdeni, ha már tápkieggel turbóznánk fel a fogyást, akkor válasszunk komplex megoldás - ami energizál, éhséget csökkent, lúgosít és fehérjét is tartalmaz... De a lassú felszívódású, diétához ajánlott fehérje készítmények valóban látványosan felgyorsíthatják a fogyást, miközben az izom-százalék megmarad (nem úgy, mint a legtöbb fogyókúránál, ahol a fogyás 40%-a izomból történik...)

Hátránya: unalmassá válhat, kivéve ha sokféle fehérjét (és ízt) variálsz!, és némelyik úgy meggyorsítja az anyagcserét, hogy egész nap pisilni járunk tőle...

Előnye: jó nasi pótló, akár étkezés helyettesítő (tehát már önmagában segít a kalória csökkentésben), megtartja az izomzatot vagyis a feszes formák alapját


Azt javaslom, hogy ha a munkád miatt vagy más miatt nagyon kevés időd jut a testmozgásra, akkor elsősorban rövid átmozgató edzéseket iktass be és természetesen az étrended is tanuld meg "megfogni". Emellett (mivel igazán intenzív edzésekre nincs időd/energiád) iktasd be a fenti "mankókat" és bátran használd ki, hogy a tudomány és elektrokozmetika új eljárásokat bocsátanak a rendelkezésünkre!


Szép napot nektek! :)
Hámori Blanka

személyi edző, életmód tanácsadó