Egy titkos recept, amivel MOST tényleg sikerülhet az életmódváltásod!

2023.02.21

A posztomat egy fontos történeti ténnyel mesélem, tehát nem anekdota, hanem megtörtént eset. Aztán a vonal alatt elmondom, ez hogyan segíthet NEKED abban, hogy most tényleg sikerüljön az életmódváltásod!!

"Egy diák egyszer megkérdezte Margaret Mead antropológust, hogy szerinte mi a civilizáció első jele egy kultúrában." 

 A diák arra számított, hogy az antropológus horgokról, agyagtálakról vagy élezőkövekről beszél, de nem. 

Mead szerint egy ősi kultúrában a civilizáció első jele egy törött és gyógyult combcsonttal rendelkező személy bizonyítéka. 

 Mead elmagyarázta, hogy az állatvilágban, ha eltöröd a lábadat, elpusztulsz. Nem kerülheted el a veszélyt, nem megetsz a folyóhoz vizet inni vagy vadászni, hogy tápláld magad. Friss hús leszel a ragadozók számára. Egyetlen állat sem éli túl a törött lábát ahhoz, hogy a csont meggyógyuljon. 

A begyógyult combcsonttörés a bizonyítéka annak, hogy valaki időt szakított arra, hogy az elesett mellett maradjon, meggyógyította a sebet, biztonságban tartotta az illetőt, és ápolta, amíg felépült. 

 "A civilizáció kiindulópontja, ha valakit átsegítünk a nehézségeken" - magyarázta Mead. A civilizáció közösségi segítség. " 


 ____________________________________ 


 Ez a történet egy nagyon fontos dolgot mond el, amit a fitneszhez, a fogyáshoz, minden fejlődéshez is köthetsz. 

 A lényege, hogy KÖZÖSSÉGBEN tud elindulni minden fontosabb változás! Manapság divat azt szajkózni, hogy "egyedül is képes vagyok rá" vagy hogy "egyedül a világ ellen", de ha megnézed, minden jó dlog valamilyen társulásban, támogaásban történt meg. 

 Az életmódváltásban is kell a támogató közeg: 

1.) szakemberek által 

2.) sorstársak által 


Pont nemrég osztottam meg a másik bolgomban egy korábbi fogyi progi részleteit, ami nagyon sikeres volt pont azért, mert a közösség erejére építettük Olvasd el itt >>> 


 Pont ezért is tartok újra jelenléti csoportos órát, edzést, ahol a kis csapat és az én edzői támogatásom által születhetsz újjá! :) 

 Itt olvashatsz a hétfő szerdai edzés részleteiről, START: 2023. március 20.