Cukkini
Ez az uborkához hasonlatos tökfajta nagyon szuperül bevethető az alakunk és az egészségünk érdekében, akár párolva, pirítva, krémként pirítóson, köretként...
Miért is egy igazi áldás a cukkini??
A héja béta-karotint és antioxidánsokat tartalmaz
A húsa nemcsak lédús (hidratálás!!) de tele van C-vitaminnal
Vitaminok: A- és B6-vitaminokat tartalmaz
Kiváló mangán és kálium forrás!
Gyulladás csökkentő és fogyasztó hatása van
Jót tesz a szívérrendszeri betegségek és asztma esetén
Segíti a csontok egészségét
CUKKINIS RECEPT: CUKKINIS-PÓRÉHAGYMÁS KRÉMLEVES
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
2 db zöldségleveskocka
1 kg cukkini
1/2 szál póréhagyma (vagy 1 csokor újhagyma)
10 dkg cheddar sajt
só
bors
szerecsendió
Miután a krumplikat megmostuk, pucolatlanul nagyobb darabokra vágjuk. Ezeket a darabokat egy fazékba tesszük, és éppen annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje őket. A leveskockákat belemorzsoljuk, majd lefedjük a fazekat. Miután felforrt, még 5 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, majd újabb 5 percig főzzük, legutoljára pedig a póréhagymával rottyantjuk össze.
Miután levettük a tűzről, mindenki a saját ízlése szerint ad hozzá reszelt sajtot, sót és borsot. Nem árt frissen reszelt szerecsendióval is megbolondítani. Végül botmixerrel pürésítjük, miközben annyi meleg vizet öntünk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
Még több egészség: