Body Positive Fitness - avagy #ilovemyshape

2018.06.05

2016-ban hatalmas sikert aratott a Új őrület a telten fitt avagy #fitandcurvy c. cikkem, amit számtalan helyen másoltak, adaptáltak a neten - nem bántam. Nyugodtan terjedhet a híre, hogy a fitt lehet nőies és gömbölyded is, nemcsak kockás és szálkás. Most újabb hashtagre invitállak Titeket! 

Használjátok a #ilovemyshape és a #bodypositivefitness hashtageket, ha úgy érzitek, hogy a sport öröme, az egészségre való törekvés mindenki joga, és egy kicsi felesleg itt, egy kis hurka ott, néhány stria vagy épp egy kis fáradtság vagy nyűgösség beleférhet a fitt kategóriába! :)


ÉRDEKES TÉNYEK:

🔥 A "Body Positivity"  annyit jelent, hogy szeretem, tisztelem, és fejlesztem a testem-lelkem, önmagamért, mások véleményétől függetlenül! Szeretm a striáimat és a kis feleslegem, mert így is lehetek erős és energiától kirobbanó!

🔥 Egy csomószor nem maga a diéta, hanem a sporttal nyert flow, és mindenféle más "járulékos" folyamat hozza el az új életet: hogy levezetjük a stresszt, helyrerázódnak a biokémiai folyamatok és kisimul az idegrendszerünk, hormonrendszerünk, légzésünk, harmonikusabb lesz amozgásunk, jobban alszunk....

🔥Kutatások sokasága bizonyítja, hogy a férfiak nem a modell alkatú nőkre buknak, hanem a boldog, erős kisugárzású és egészségtől kiucsattanó nőkre! Ugyanez persze fordítva is igaz!

🔥 Még az élsportolók között is 100 féle testalkat típus létezik! (Lásd az alábbi képen!) Nem kell, hogy a "sztenderd alakra" törekedj - legyen végre fókuszban az egészség és a jó közérzet!

🔥A testsúly totál lényegtelen! Az alakunkért és hosszútávú egészségünkért az edzettségünk, a testösszetételünk, a tüdő, szívn, erek, szervek stb. állapota felel. A mérlegelés helyett figyeld a napi energia szinted!


Sportolnál, változtatnál? Keress az elérhetőségeimen!:)

Hámori Blanka

edző