Ahol érintkezel a földdel: ott legyen az "illesztés" minőségi! (Matrac, cipő, szék)

2024.07.08

Van egy egyszerű szabály: ahol érintkezel a földdel, ott legyen az alátámasztás egészséges, minőségi, ha kell akár drágább!

Vagyis a cipőink, az ágy matraca és ha sokat ülsz, akkor a szék.

Ahol a "földdel találkozol", ott van a súlypontod, a legnagyobb terhelés (és a legnagyobb rizikó) a gerincen, medencén, térden, bokán, talpon.

Ezért ezeknek az alátámasztásoknak a kiválasztásával nem spórolj időt, energiát és pénzt!

Az idegenvezetők világában nem ismeretlen a történet (hiszen rengeteget gyaloglunk, akár napi 8 órát folyamatosan), hogy a legfontosabb kellékünk nem is az esernyő, hanem a jó cipő. Volt ám nekem is olyan, hogy egy rossz (bár márkás, nem olcsó) cipő azonnal éreztette a hatását térdben és bokában, míg egy jó szandi ugyanezeket pár nap alatt helyre tette!

Bármi lehet örökölt, olcsó, ezek a tárgyak gondos kiválasztást igényelnek. Vannak már üzletek, ahol scannerrel nézik a lábad a cipő vásárláshoz, vagy fekvésed a matrac vásárláshoz. Mindig próbálj ki több félét a helyszínen és tájékozódj, az anyag, szellőzés és funkció felől.

________________________

👙🍑👟 Fitness, fogyás, formálódás, szépség, edzés minden mennyiségben! Programok, videókurzusok, edzésvideók, étrendek, receptek, kihívások, anyukáknak való fitnesz programok:

www.hamoriblanka.hu