6 eszköz: ezzel eddz otthon!

2018.04.30

Én magam (hiába dolgozom konditeremben) sokszor hetekig nem jutok el konditermi edzésig: egyszerűen mindig van valami teendő és nem szívesen szakítom meg a munkát egy leizzadással. Így a heti 2 aerobik órámon kívül 2-3 alkalommal otthon mozgatom át magam.

Általában kora reggel illetve hétvégén szakítok időt az edzésre és triszettekben vagy köredzésben dolgozom időspórolás végett.

Ezeket az eszközöket vetem be:

1. Súlyzók és saját testsúlyos gyakorlatok

Ezekkel szinte minden izomcsoportot meg lehet dolgoztatni, de:

  • Csak ha megfelelő nagyságú súlyokkal rendelkezel (az 1-2 kilós súlyokat max kezdőként, akkor is csak az első hetekben tudod használni)
  • Csak ha a sajat testsúlyos gyakorlatok könnyített verzióját megtanultad, mert 0 kondícióval a húzódzkodás pl.nem fog menni...

Szóval az alapgyakorlatok ismeretével (3-5 kg kézisúlyzókkal) és néhány kezdő szintű saját testsúlyos gyakorlattal már megfelelően qtmozgathatof magad!:)

Állítható súlyok ára: 5000 Ft-tól

Húzódzkodó rúd: 5000 Ft-tól

2. Kettlebellek és TRX

A kettlebelles gyakorlatok egy kis alapképzést igényelnek, de mivel szuper funkcionális eszköz és sok izom dolgozik egyszerre, a magas pulzusos zsírégető, kardió-jellegű edzésekhez éppoly jól működnke vele mint az erősítés.

A TRX pedig ajtóba akasztható vagy fára köthető hevedereken már 1 óra alatt megtanulható 5-6 alapgyakorlat kivitelezése, és erre az eszközre is igaz, hogy sok izom dolgozik egyszerre, az egyensúlyozás miatt. Szuper eszköz (és összehajtbató, könnyű: nyaralásra bepakolható! :))

Kettlebellek: kb annyi x 1000 Ft ahány kiló. Kezdőknek 8 kg (kb.8000 Ft)

TRX: 10000 Ft-tól

3. Gumikötél és fit-ball

Mindkét eszközt kiegészítésként használjuk leginkább. A gumikötél kissé másképp dolgoztatja az izmokat, mint a súly, hiszen rugalmas ellenállást biztosít. A fit-ball fantasztikus nemcsak rugalmassága miatt, de egyensúly gyakolratokhoz is kiváló.

Gumikötél: 1500 Ft-tól

Fitball: 5000 Ft-tól

A fitneszeszközök közt nincs "jó meg rossz", hiszen mindegyik más mozgást tesz lehetővé. Persze akár ki is választhatunk 1-2-t közülük, akkor is számtalan gyakorlat közül válogathatunk😊💋