2020 május: így változtam a karantén alatt kívül és belül

2020.05.31

2020 tavaszán nem volt mese: szembe kellett néznünk vele, milyen is az, ha magunk vagyunk és egy csomó fontos tevékenység, illetve "időhúzó" és "figyelemelterelő" tevékenység kiiktatódik. Én így változtam:


A karantén elején: súlyban fel, kedvben le


A karantén alatt nemcsak kilókat szedtem fel, hanem egy csomó aggodalmat is: először is a munkámat vesztettem el (a fő megélhetésemet a turisták jelentették, velük nagyjából a vállalkozásom is "elesett"), véget ért a párkapcsolatom, költöznünk kellett, mindeközben egy beteg családtagom állapota is romlott - orvosi segítségre volt szükségünk, méghozzá sürgősen, és emellett persze próbáltam helytállni, mint tanítónő & anya, mint edző & coach, és megőrizni az ép  elmémet.

Egy ilyen gödörből viszont nem lehet túlsúllyal, rossz közérzettel, nulla önbizalommal kimászni - ezért elhatároztam, hogy először a súlyomon és fizikai közérzetemen változtatok.


A testemet szűkíteni, a tudatomat tágítanom kellett


Igen, fogynom kellett, mert május elejére elértem a "személyes maxom", a kritikus 77 kilót. Elindítottam az egyik zárt csoportban a #májusikihívást, egy folyamatosan növekvő terheléssel, és az eredmény nem maradt el! HOgy hogyan is dolgoztunk pontosan arról itt írok részletesen, az alakulásom pedig így néz ki képekben (közel 4 kilót fogytam) : 


Miközben a testemet próbáltam kisebbre szabni, az elmémet tágítanom kellett. A fenti problémákkal és a nagy félelmekkel szembenézni, terveket készíteni, új utakra lépni. Így 2020 tavaszán egyszerre léptem meg egy csomó fontos lépést: 

  • Túléltem a szakítást, egyedülálló anyaként folytattam a járványos időszak megpróbáltatásait (és folytatom, hiszen kitudja hogyan lesz tovább). De mivel egy rossz kapcsolatnál nincs rosszabb, így a fájdalom és emlékek ellenére mégis összeszedettebbé és reményteljesebbé váltam
    .
  • A költözést (és majdani továbbköltözést) megterveztem, átlátom a teendőket, nem sodródom tovább. A tervek és lépésenként haladás mindig is sikert hozott - erre emlékeztetem magam!
    .
  • A turizmust (fájó szívvel) feltettem a polcra, új helyen próbálom ki magam - na, ez nem teljesen igaz, hiszen az értékesítés és marketing már évek óta az életem része. Nyitok, hiszen az egyéni vállalkozásból megint csapatba váltani, megint csak kihívás - de bízom magamban!:)


Te hogyan változtál a karantén alatt? Milyen új minőségekre tettél szert? A karantén egy fantasztikus önismereti tréning volt, egy reality show-val felérő kísérlet, amiben megértettük, hogy a pozitív énkép és pozitív jövőkép nélkül, illetve együttműködés nélkül senkik vagyunk. Te mit tanultál még?

Még több fitnesz és önismeret: szolgáltatások

Hámori Blanka

edző és coach