10+1 fogadalom az új évre

2017.12.26

Néhány hónapja elhatároztam, hogy a 30. születésnapomig 30 lépésben egy jobb közérzetre teszek szert: több testi-lelki energiára, több örömre, szebb testre, minőségibb kapcsolatokra és mindennapokra, és nyugodtabb lélekre. Az elmúlt 10 hétben 10 lépést már megtettem (amiket egyébként a Fitneszanyu Blogban követek), és annyira kézzel fogható és szemmel látható a változás, hogy úgy döntöttem: ezt a 10 változtatást mindenképp TUDATOSAN is bevetem 2018-ban!


  1. TÖBB FOLYADÉK BEVITEL ÉS VITAMINOK

Ez egy alapozó lépés volt. Pár napon belül jobban éreztem magam, a fejfájásaim megszűntek. A nagy kihívás: nem elfelejteni inni és bevinni a plusz vitamin mennyiséget, amire egy pörgős, sokat dolgozó, sportoló anyukának szüksége van. Az én trükköm: előkészíteni a kulacsot és a tápkieg tartót, és persze a 4 alap étrend kiegészítőt választani. 2018-ban a kulacs és dobozka hurcolása biztosan folytatódik nálam.

Ezt akkor iktasd be, ha szebb formára, szebb bőrre, több energiára vágysz a mindennapokban, vagy fejfájással küzdesz!

2. TÖLTŐDŐS REGGELI MEDITÁCIÓ

A mini-reggeli meditációm abból áll, hogy elképzelem, ahogy kipihenve, tele energiával, szinte ragyogva, vibrálva ébredek, és ez kitart a nap folyamán. H van valami rossz érzésem a tegnappal vagy az előttem álló nappal kapcsolatban, elképzelem, ahogy -min egy hagyma héját- lefejtem azt magamról. Annyira rutinná vált, hogy 2018-ban biztosan folytatom! : )

Ezt akkor vesd be, ha szeretnél vidámabban, több lelkesedéssel nekiindulni a napodnak, de nincs sok időd reggel!

3. A SZÉNHIDRÁT-KONTROLL

Én szerettem volna némileg megfogni a szénhidrát mennyiséget, ezért a nap folyamán számoltam/számolom valamelyest. Valójában azonban (a 10. lépés során rájöttem!) nem ez a tökéletes megoldás a túlevések ellen, sőt, a túlzott kontroll további túlevésekhez vezet! Viszont arra jó, hogy átlásd mennyivel több kalóriát viszel be, és mennyi lenne az ideális. Én 2018-ban is nagyjából követni fogom a bevitt mennyiségeket.

A CH számolást akkor iktasd be (legalább egy időre), ha fogalmad sincs mennyi szénhidrátot viszel be, vagy ha csak 1 dolgon szeretnél változtatni a fogyás érdekében.

4. A DÜH ÉS STRESSZ ELLEN

Ennek a kérdezéses-módszernek az eredménye elképesztő volt a számomra: hajlamos vagyok nagyon belelovallni magam egy-egy problémába, vagy félelembe, ezzel a módszerrel viszont 10-ből 9-et hamar kiiktatok. Bevallom még gyakorolni kell! A 2018-as listámra felkerül, ez biztos.

Ezt a módszert mindenképp tanulmányozd 2018-ban, ha te is lecsúszol néha a negatív érzelmi spirálon a düh, stressz, hibáztatás vagy más negatív érzelmek által. Csodás élmény!

5. ELMERÜLNI AZ ITT&MOSTBAN

A másik nagy (de még gyakorolni való) lépés nekem 2017-ben az volt, hogy néha kikapcsoljam az agyalást és elmerüljek az adott pillanatban. A legegyszerűbb módja, hogy hirtelen koncentrálni kezdünk mindarra, ami körülvesz: látványra, szagokra, hangokra - azokra a dolgokra, amik ITT és MOST történnek! 2018-ra számomra kötelező.

Te is iktasd be az életedbe, annyira egyszerű és szószerint gyógyító hatású!

6. A MOZGÁS

A nagy nyári sérülésem után újra beiktattam a mozgást (még nem 100% erőbedobással, de már rendszeresen), és jónéhány új gyakorlatot, sőt, új sportot is kipróbáltam idén. 2018-ban szeretném folytatni is az új hobbymat, ami NEM fitnesstermi edzés, így egyúttal új hobbym is van.

A mozgás 2018-ban legyen RENDSZERESEN az életed része - ha eddig nem volt az. Ha már ebben profi vagy, találj ÚJ sportot vagy gyakorlatokat!

7. HÁLA és ELÉGEDETTSÉG

Én találtam 100 dolgot amiért hálás lehetek, és megismertem azt a csodálatos érzést, hogy nem feltétlenül kell hajszolni minden percben a többet, a jobbat - néha csodás érzés leülni, és elégedettnek lenni, és hálást érezni azért, ami VAN.

2018-ra mindenképp egy hálalistával készülj Te is, hiszen a hála és lecsendesült elégedettség önmagában gyógyító erejű, ráadásul még több jót vonz magához az, aki hálás.

8. MEGHOZNI EGY FONTOS DÖNTÉST

Nagy-nagy döntést hoztam idén a munkával kapcsolatban. Egy döntést, ami régóta ért, de félelmekből adódóan halogattam. Mikor azonban letettem a voksom egy csapat, egy feladatkör, egy cég mellé (amihez ráadásul régóta csak pozitív érzelmek fűznek), jó érzés fogott el, és egy nagy adag stressz szó szerint elpárolgott a vállamról. 2018-ban a döntéshelyzeteket (habár átgondolva, de) kevesebb félelemmel fogom kezelni.

Ha hajlamos vagy te is halogatni egy-egy döntést, akkor érdemes mögé nézni: mitől félek igazán?!

9. A NŐIESSÉG SZERETETE

2017 végére úgy döntöttem, nem csak elfogadom, hogy női testtel és sorssal lettem megajándékozva, és nemcsak néha örülök az ebből fakadó örömöknek, hanem kifejezetten hálával és örömmel fordulok a nőiességem felé.

Te is tégy így 2018-ban, és eszedbe ne jusson ostorozni magad, bármely külső vagy belső tulajdonságért vagy feladatért, mely a női léttel kapcsolatos. Erről itt írtam bővebben.

10. APRÓ ÖRÖMÖK MINDENNAP

A másik nagy lépés, és mint írtam, ez még az alakunkkal is összefüggésben van! Számomra meglepő volt felfedezni, hogy kevés dolog van, amit élvezetből, valódi örömforrásként végzek. A pozitív dolgok is valójában feladatok, vagy fejlődéssel, vagy pénzkeresettel, vagy anyai teendőkkel kapcsolatosak. "Mi az amit CSAKÚGY, pusztán az élvezet kedvéért csinálok?" - tettem fel magamnak a kérdést. Elkészítettem egy hosszú bakancslistát, úgyhogy 2018-ra van ötletem bőven a "csakúgy-öröm-forrásként" jellegű teendőkre! :)

Te is készíts listát ilyen dolgokról: ne legyen semmi "hátsó szándék" ezeknél a teendőknél (se jobb, se rendezettebb, se csinosabb, se gazdagabb, se műveltebb NE akarj lenni általuk) 2018-ban.

+1. ÉN VAGYOK ÉN, ÉS EZ ÍGY VAN JÓL.

A blogban követni ezeket a változásokat önmagában nagy élmény és fontos tapasztalás. Elengedni a megfelelés kényszerét, és vállalni, hogy ki vagyok, hol tartok, és mit szeretnék. Eddig sosem írtam ilyen személyesen a blogban, és önmagában az poszt, amiben leírtam milyen állapotban vagyok: gyógyító volt. 2018-ra az én nagy fogadalmam, hogy

elengedjem azokat az elvárásokat (másokét és sajátokat is!), amiknek nem tudok és/vagy valójában nem szeretnék megfelelni.

Boldog 2018-at mindenkinek! :)