A legnagyobb hiba a fitneszben

2020.11.11

A legnagyobb hiba a fitt életmódra váltásban, ha ősszel behúzod a kéziféket ősszel, mondván, hogy még sok idő van a "bikini-szezonig". Ugyanis PONT MOST kell elkezdened változni a top-formához. 

Hogy mennyi idő kell a látványos fogyáshoz? 

Az egyik legszokványosabb kérdés, és általában érezhető benne a vágy: legyen minél kevesebb! Sajnos a válasz kiábrándító: a változáshoz idő és energia kell. Pont annyi idő és energia, hogy ne engedd meg magadnak a halogatást. Most, január végén éppen féléved van, hogy formába rázódj. ne várd meg a tavaszt! Félév sok idő - és nem is kell, hogy önkínzás legyen - feltéve, ha ügyes vagy.

Ha edzéssel és diétával akarsz az alakodon változtatni (vagyis az egyetlen jó módszerrel, mely biztos, és hosszútávú eredményt hozhat) - akkor akár 1 kilót is fogyhatsz hetente, bár jobb fél kilóval számolni, mert ennyi az ideális és egészséges, zsírból fogyás esetén

A tempó persze ez sok mindentől függ: másként reagálunk a menstruáció időszakában, a stresszes időszakban, függ a "csalásoktól", és persze alkatunktól. Lehet, hogy valaki gyorsabban fogy (főleg, ha már van tapasztalata és ismeri a testét) - másoknál nehezebben indul be a fogyás, vagy lehetnek holtpontok.


Most van január vége - vagyis lehetőséged van a Nagy Változásra. Ne kövesd el azt a hibát, melyet oly sokan, akik addig-addig halogatják az edzések elkezdését, míg megjön a tavasz. Tavasszal valóban több kedvünk van elindulni futni, méregteleníteni, stb. Azonban a testünknek idő kell, hogy felvegye a ritmust, és mire valóban intenzíven kezdesz edzeni (ami az első lépés a változáshoz) - már mások rég szuperül festenek a bikinijükben a Balaton-parton.

(Természetesen sokkal rosszabbul járnak azok, akik a szabadság előtt 2 héttel kezdenek őrült fogyókúrába - de az efféle abszolút amatőrökről ebben a blogban szó sem eshet :D)

A lényeg: a poszt írásakor november van... vagyis még féléved van a nyárig. Ha most kezdesz hozzá, szuper eredményt érhetsz el!

Dolgozz ezekkel a programokkal!

Hámori Blanka

edző, coach