A híres mályvacukor kísérlet

2023.09.30

A hatvanas években egy csapat tudós beterelt egy csoportnyi gyereket egy szobába, és mindegyik gyerek 1-1 pillecukrot kapott. A tudósok azt mondták nekik, hogy vagy megeszik most a pillecukrot, vagy várnak 15 percet és akkor kapnak belőle még egyet!

A gyerekek többsége azonnal megette a cukrot, csak egy kisebb részük választotta azt az opciót, hogy kivárja a kis időt a jutalom érdekében. 

Ez máris érdekes eredmény, hiszen bizonyítja, hogy az emberek többsége az azonnali élményt / élvezetet / előnyt előre sorolja a későbbi (nagyobb) előnyhöz képest. Ez máris nagyon tanulságos és megértjük általa, hogy a diéták és edzésprogramok többsége miért végződik kudarccal!

A következő része a kísérletnek azonban még érdekesebb! A tudósok évekkel később újra felkeresték a gyerekeket, akik közben felnőttekké váltak - és azt vették észre, hogy azok, akik gyerekként képesek voltak várni a nagyobb előny érdekében, felnőttként

SOKKAL SIKERESEBBEK LETTEK!

Nemcsak a munkában értek el nagyobb sikereket, de egészében elégedettebbek is voltak a munkájukkal, mert olyan szakmában helyezkedtek el, amit korábban akartak, és amiért évekig tanultak. Jobb volt a fizikai kondíciójuk is, kevesebben küzdöttek túlsúllyal, és a szociális hálójuk, kapcsolataik is jobbak voltak.

A fitnesz és önismeret vonalán (tehát ezen az oldalon) ez hasznos infó, hiszen mindkettőben hosszútávú eredményekért dolgozunk, és sokszor bizony elveszítjük a lendületet a munka közben...

Ezért is dolgoztam ki a MEMO-TÁBLÁT nektek, ami olyan technikákat gyűjt össze, amikkel fenntarthatod a motivációdat hosszú távon!

Először is tisztába teszi, hogy tisztelned kell a folyamatot, annak az idejét, és aztán olyan apró játékos technikákat mutat meg, amikkel nap mint nap fenntarthatod / újjáélesztheted a motivációdat, míg az a bizonyos bizonyos jutalom megérkezik az életedbe!

Mindegy, hogy az álomalakodért, a vállalkozásodért vagy egy nyelv megtanulásáért küzdesz, minden hosszú távú folyamatban jól jön, ha néha emlékezteted magad a célodra - hiszen annyira csábító lenne néha lemondani róla, és bekapni a pillecukrot!

Ha érdekel a technika, gyere a Fitnesz és Coaching online klubomba, mely valójában egy tudástár, ahol az edzésvideóktól kezdve, a recepteken, meditációs anyagokon, önfejlesztős gyakorlatokon át a kihívásokig rengeteg anyagot találsz! Jelenleg kb 200 anyag van ebben az online könyvtárban :)

ITT TUDSZ CSATLAKOZNI

És itt lent a képre kattintva tudod megnézni a pillecukros videómat :)