2022: egy motiválatlan évkezdés?

2022.01.01

Sokaktól hallom és magamon is érzem, hogy idén valahogy máshogy vágunk neki az évnek. Motiválatlanok vagyunk, kevesebb a célunk. Valami olyasmit élünk meg a járvány kapcsán, hogy "úgysem lesz jobb", "nem vagyok rá hatással"... Kit hogyan érintett a pandémia elmúlt 2 éve (igen, lassan 2 éve tart), úgy húzta le. Ki a kapcsolatok hiányából fakadóan, ki a munkája elvesztése miatt, ki esetleg a gyász miatt került lejjebb. DE!!

De most van szükségünk nagy adag tudatosságra! Amikor minden jó volt, haladtak a dolgok, és megtalált a szerelem meg a sikerek meg minden működött, akkor könnyű volt jól lenni!

Most viszont bevethetünk mindent, amit a "békeidőkben" tanultunk a jobban levésről!:)


1. IGENIS KELL A MOTIVÁCIÓ (EDZÉS, MUNKA, KAPCSOLATI CÉLOK)

Nem kell mindig a felpörgés állapotában lenni, néha lehet (sőt, kell is) pihenni, viszont én most kritikusan fontosnak látom, hogy legyenek céljaink, sőt, vízióink, amikbe kapaszkodhatunk! Annál motiválóbbak a célok, minél jobban túllépünk az "ego"-n, vagyis szerepel benne a mások életének jobbá tétele is. Ilyen pl. Edina rovata, aki a saját céljaihoz kötötte, hogy másokkal is megosztja a tapasztalatait. 


2. LEGYEN 1 TERVED, CÉLOD, AMI IZGAT!

Igen, izgasson, ugrasszon ki az ágyból. Vigyen el a flow-ba. Ha nem ilyen a célod vagy a hozzá vezető út, akkor gondold újra az egészet! Például, ha kedvetlen vagy minden egyes edzés előtt, akkor gondold át, hogy máshol / mással / mást sportolj. 


3. MINDENKÉPP VIGYEN EL VALAMI A FLOW-BA!

Ha nincsenek örömforrásaid, nem éled meg a flow-t, akkor "kamu flow"-kat fogsz kreálni magadnak, kamu örömforrásokat: ilyenek például a függőségek meg a falások okozta pillanatnyi élvezet. Találj olyat, ami feltölt, visszatölt, repít, különben elfogy az életenergiád és csak rosszabbul leszel! 


4. MOZOGJ: BOLDOGSÁG HORMONOK TERMELŐDNEK!

Mozognod KELL, mert fizikailag és mentálisan is olyat ad, amit SEMMI MÁS! Kötelező sportolni, lehetőleg olyan minőségben, hogy valóban megizzadj, elfáradj benne. Ha "nem fér bele", meg "hulla vagy", akkor az egész életedre kell ránézni, hol csúsznak el az idők/energiák. 


5. HAGYD EL, AMI NEM ÉRDEKEL 

Nemcsak hogy lehet, de kötelező is elhagyni valami régit, hogy legyen helye az újnak. Mikor újévi listát írsz, célokat, szokásokat, akkor ne csak újabb és újabb lelkesedések, de valami régi elengedése is legyen benne a programban. Elengedhetsz rossz szokást is, de nem csak erre gondolok: célokra, emberekre, feladatokra, amik már nem motiválnak, amikkel már ideje elbúcsúzni. 


Coaching és fitnesz >>>