200 döntést hozunk az étkezésről naponta!

2021.04.13

Kutatások szerint, naponta körülbelül 200 vagy annál is több döntést hozunk CSAK AZ ÉTKEZÉSRŐL. Mit egyek, mikor egyek, szedjek-e még, sózzam-e meg... Erről egyébként Szitás Tünde is beszélt nekünk az étkezésről szóló előadásán, ahol az éhség pszichés és környezeti okaival is foglalkoztunk. 


Szóval: minden alkalommal DÖNTÜNK, a döntések pedig agyi kapacitást, energiát igényelnek!

A szokáskutatók azt állítják, hogy a napi cselekedeteink 40%-át berögzült szokások teszik, ki: ezzel "spórolunk" energia-egységeket magunknak, hiszen így nem kell agyalni, hogy merre menjünk hazafelé, hogyan főzzünk stb. 

Egy-egy szokás megváltoztatása pont azért olyan nehéz, mert a kényelmes rutinokkal ellentétben ezúttal újra DÖNTENÜNK kell,l vagyis az agyunkat használnunk!


Valójában egy személyi edző már önmagában azért is segít, oké, a szaktudásán kívül, hogy MEGADJA az időpontot, MEGADJA a feladatot, KITALÁLJA hány perc van még az edzésből.

A rendelt kaja esetében is a KÜLSŐ DÖNTÉS adja a könnyebbséget, ahogy az előre megírt étrend, vagy az étkezés helyettesítő porok is döntéseket spórolnak meg neked!!

VISZONT!!!

Nem fogod tudni mindig másra hárítani a döntést. Ahhoz hogy kialakuljon a belső kontroll, kelleni fog, hogy megtanulj JÓL DÖNTENI

Ehhez ideális, ha mondjuk

- heti 2 közös edzés mellett 1-et önállóan kell végezned (ami nálam alap koncepció)

- előre összerakott receptgyűjteményből válaszhatsz egészséges kaját, leírással, bevásárló listával.


Ez olyan "jut is marad is" koncepció, én így dolgozom, és nem azért mert félmunkát akarok végezni, pont ellenkezőleg: hogy ha majd elengedjük egymást kezét, ne állj bambán, önállóaság nélkül, azonnal vissza esve a korábbi életmódba...