Chlorella Mannavita, 180 db (500 mg)

Ha választani kellene, hogy milyen ételeket vigyünk magunkkal egy szorult helyzetben, akkor a spirulina és a chlorella algák bizonyára benne lennének a top 5-ben. Egyszerűen azért, mert lényegében sűrített zöldségek

Néhány tabletta spirulina alga vagy chlorella alga 1 kg zöldségnek megfelelő mennyiségnyi tápanyagot tartalmaz, azaz kis helyen elfér annyi mikrotápanyag, mint amennyi egyébként normál zöldségek esetén akár egy egész kosarat elfoglalna.

Ha nem eszik elég zöldséget, a Mannavita Chlorella rendszeres szedésével pótolhatja ezt a hiányosságot a táplálkozásából.

A Chlorella segíthet:

 1. Méregtelenítésnél - Kutatások szerint a Chlorella képes megkötni a nehézfémeket, rovarölő szereket és korunk más mérgező ,,melléktermékeit, így hatékonyan segít a méregtelenítésben és a mérgek szervezetből való kivezetésében.
 2. A szervezet megfelelő működését támogatni - Alapvető ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, fehérjéket, aminosavakat stb. kiváló koncentrációban tartalmaz. A felsoroltak a szervezet megfelelő működéséhez alapvetően fontos tápanyagok.
 3. Az emésztőrendszer működésének a fellendítésében - Amellett, hogy felszívja a bélben található méreganyagokat, megfigyelték, hogy a Chlorella segíti azáltal a jobb emésztést, hogy támogatja a hasznos baktériumok képződését az emésztőrendszerben. Mindemellett a Chlorella lúgosító hatású élelmiszer.
 4. A testsúly szabályozásában - A megfelelően működő emésztés, mely támogatható a Chlorella fogyasztásával, lényeges a testsúly befolyásolása szempontjából.
 5. A szabad gyökök szabályozásában - Antioxidáns hatású összetevői segítik a sejtek regenerálását. Az "áldásos zöld anyag", a klorofill többek között erős antioxidáns hatásairól is ismert.
 6. A vérnyomás szabályozásában - A klorofillnak köszönhetően vértisztító, vérfrissítő hatású is, ugyanakkor megfigyelték, hogy a mikroalga fogyasztása jót tesz a magas vérnyomásnak, szabályozva azt.
 7. Fibromialgia esetén, csökkentheti a tüneteket.

Adagolás:

 • Kezdésnek napi 2 tabletta fogyasztása javasolt, majd a következő héten naponta 4 tabletta, míg a harmadik héttől napi 6 tablettára növeljük az adagot.
 • A hatékonyság testsúlytól, állapottól is függhet, ezért jó fokozatosan növelni az adagot.
 • Nagyon fontos, hogy fogyasszunk mellé sok folyadékot, elsősorban vizet.
 • Amennyiben Spirulina algát is fogyaszt a Chlorella mellé, akkor elég a két fajtából 3-3 tablettát fogyasztani naponta.

Ennyi időre elegendő:
- Normál fogyasztás: 1 havi adag
- Intenzív fogyasztás: 15 napi adag

Tárolás: száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten.

OGYÉI szám: 21750 / 2019

 • Paleo: ez a készítmény, megfelel a paleo előírásoknak. Nem tartalmaz sem glutént sem laktózt.
 • Ketogén: ez a készítmény beiktatható a ketogén diétába. A napi mennyiség, érdemben nem befolyásolja a napi zsír / fehérje / szénhidrát arányt.
 • Időszakos böjtölés: a készítmény alkalmazható az időszakos böjtölés alatt.
 • Low Carb: ennek a készítménynek alacsony a felszívódó szénhidrát tartalma, így fogyókúra illetve a különböző alacsony szénhidrát tartalmú diéták esetén alkalmazható.
 • Vegán / Vegetáriánus: ez a termék nem tartalmaz állati összetevőket.
 • Magas vérnyomás elleni diéta: a készítmény szedhető magas vérnyomás esetén.
 • Pajzsmirigy diéta: ezt a készítményt nem ajánlott pajzsmirigy túlműködés esetén szedni. Pajzsmirigy alulműködés esetén hasznos.
 • Máj regeneráló diéta: a termék, a máj regeneráló diéta részévé tehető.
 • Autoimmun betegségek diétája: a készítmény alkalmazható az autoimmun betegségek diétája alatt.
  Összetett, súlyosabb problémák esetén, a fogyasztás megkezdése előtt, egyeztessen kezelőorvosával is.

A chlorella és a spirulina támogatják az emésztőrendszer egészségét

Az emésztőrendszer betegségeiről egy egész könyvet lehetne írni. Az európai táplálkozásban a belek tönkremennek a finomított szénhidrátok, a vitaminokban és rostokban szegényes étrend, illetve az állati zsírok túlsúlya, a rengeteg szénhidrát okán. A székrekedés, az irritábilis bél szindróma, a gyakori gyomorrontás, a Crohn-betegség, mind-mind a táplálkozás egyensúlyzavarából erednek.

A Chlorella és a Spirulina komoly segítséget jelent emésztőrendszerünknek a természetes egyensúly visszaállításában, a gyomor és a belek regenerálódása során. Az algák a legnagyobb segítséget a bélflóra helyreállításában nyújtják. A Spirulina algában ezt a hatást a benne lévő mukopoliszacharidok idézik elő. [01.], [02.]

A spirulina és a chlorella fokozza a Sugárzásokkal szembeni védelmünket is

A japán lakosságra jóval kisebb mértékben volt negatív hatással mind a Fukusimai atomerőmű katasztrófa, mind a 2. világháború során ledobott atombombák. A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy azért, mert a japánok rengeteg algát fogyasztanak.

A Fehérorosz Egészségügyi Minisztérium megállapítása szerint a spirulina felgyorsítja a radionuklidok kiürítését az emberi szervezetből, mindezt mellékhatások nélkül. A spirulina kiváltképp hatékonynak bizonyult a radioaktivitású cézium hatástalanításában és szervezetből történő eltávolításában is.

A spirulina a gamma-sugárzástól is megvédi a sejteket, ahogyan azt egy 1989-es, egerek csontvelejét vizsgáló tanulmány kimutatta. A vese egészséges működését is támogatja, mely szervet a leghamarabb éri károsodás jelentős mértékű sugárzást követően. Kutatások alátámasztják, hogy a spirulina a rákkezelések során fellépő nefrotoxicitás ellen is védelmet nyújt. [03.]

A spirulina és a chlorella jó fehérje források

A spirulina és chlorella algákat nem csak kizárólag étkezéshez kiegészítőként érdemes fogyasztani, hanem jelentős mértékben pótolni lehet vele a fehérje-szükségletünket. Ásványianyag és nyomelem források, minden bennük van, ami az egészséges és energiával teli élethez szükséges.

A spirulina és chlorella a tengerekben nagy mennyiségben van jelen, egyébként az algák a világ összes élőanyag mennyiségének az egyharmadát teszik ki. Földünk oxigéntermelésének jelentés részét ma is az algák és a moszatok adják.

A Chlorella a sok napfénynek és a fotoszintézisnek hála tápanyagokban gazdag. A szervezet jobban hasznosítja ezt a könnyen emészthető növényi fehérjét, mint az állati fehérjét, mivel a növényi fehérjék kisebbek, és felépítésükben is egyszerűbbek. A Chlorella alga az esszenciális aminosavak mellett más fontos aminosavakat is tartalmaz. Mivel szervezetünk az esszenciális aminosavak előállítására képtelen, így ezeket a táplálékon keresztül tudjuk csak felvenni.

Ez a két alga kitűnő minőségű protein, azaz fehérje forrás, mely sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje. A chlorella algának átlagosan 58%-os a protein tartalma! [04.], [05.]


Összetevők: 100% chlorella alga - Chlorella pyrenoidosa.

Nem tartalmaz: hozzáadott cukrot, sót, keményítőt, élesztőt, búzaszármazékot, glutént, kukoricaszármazékot, szóját, tejet, tojást, meszes héjú állatot és tartósítószert.

Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják.

Átlagos tápérték a javasolt napi mennyiségben (6 tabletta = 3g):

 • Energiatartalom: 48kJ/11kcal
 • Fehérje: 1,7g
 • Szénhidrát: 0,68g
 • Zsír: 0,23g


Kapcsolódó kutatások publikációk:

 • [01.] Spirulina Protects against Hepatic Inflammation in Aging: An Effect Related to the Modulation of the Gut Microbiota? - doi: 10.3390/nu9060633
 • [02.] Dose Effects of Orally Administered Spirulina Suspension on Colonic Microbiota in Healthy Mice - doi: 10.3389/fcimb.2019.00243
 • [03.] Potential applications of radioprotective phytochemicals from marine algae - doi: https://doi.org/10.4490/algae.2016.31.12.1
 • [04.] Chlorella and Spirulina Microalgae as Sources of Functional Foods, Nutraceuticals, and Food Supplements
 • [05.] Investigation of in vitro digestibility of dietary microalga Chlorella vulgaris and cyanobacterium Spirulina platensis as a nutritional supplement
4 971 Ft